1 134 2

Даваме нови 120 000 лв. в Бургас-Александруполис

Това е поредният финансов транш

Венцислав Михайлов

Капиталът на „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“ ЕАД ще бъде увеличен със 120 хил. лева. Това ще стане чрез емитирането на 1200 нови акции на тази стойност. Акциите ще бъдат придобити от държавата чрез бюджета на Министерството на енергетиката, реши Министерският съвет на днешното си заседание.

Средствата за увеличаването на капитала са предвидени със Закона за държавния бюджет на Република България за 2017 година. Те са предназначени за издръжка на проектната компания, както и за обезпечаване през 2018 г. на финансовите ангажименти на дружеството като акционер в международната компания „Транс Болкан Пайплайн Б. В.”, регистрирана в Амстердам, Холандия.

„Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“ е държавно акционерно дружество, в което министърът на енергетиката упражнява правата на едноличния собственик на капитала. „Транс Болкан Пайплайн Б. В.” е създадена през 2008 г. по силата на Междуправителствено споразумение между Руската федерация, Република България и Република Гърция.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • безпартиен
  Отговор
  1 19:16  13.12.17
  Какъв е персоналът на това "дружество" и за какви заплати "работят"?Тайна?Строго секретно?Никой не пита-нито политици,нито журналисти!
 • Минаващ от тук
  Отговор
  2 07:24  15.12.17
  Само не ми стана ясно защо на времето всичко се отрече, а се оказва, че всичко ще се направи. Рестартирайте и Белене и нещата ще си дойдат на място. Не че съм против, ама защо беше цялата дандания и десетина загубени години?

Напиши коментар:


Публикувай