14 Декември, 2017 16:15 7 005 24

Прецакваме Гърция за „Турски поток“

  • турски поток

Промяната в маршрута на проекта е била обсъдена в турското министерство на енергетиката

Газопроводът „Турски поток“ няма да минава през Гърция, а през България.

Оттам ще продължава за Румъния, Унгария и Австрия, съобщава турският в. „Хабертюрк“.

Промяната в маршрута на проекта е била обсъдена в турското министерство на енергетиката. За новото трасе е била уведомена България и то на най-високо ниво.

От своя страна София вече е започнала подготовката за съгласуване на новото трасе на „Турски поток“, разкрива "Хабертюрк".

Газопроводът ще направи възможно изграждането на газов хъб край Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EastMed

    15 6 Отговор
    Руски газопровод през страната не минава
    САЩ и ЕС не изкат

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    17 13 Отговор

    До коментар #1 от "EastMed":

    "Руския" газопровод ще свърши на българо-турската граница , където ще се свърже с българската транзитна мрежа , а оттам нататък става европейски и това е защото Гърция и Италия подписаха с Израел и Кипър за нов газопровод и руснаците скоро там ще продават дръжки !
  • 3 гост

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "EastMed":

    Плюс това ТАП и ТАНАП си вървят и скоро и каспийския газ ще дойде в Гърция и Италия
  • 4 ключаря

    36 3 Отговор
    Прецакан грък - и то от БЪЛГАРИН - това да го видя - няма да повярвам.Те евреите се зорят с тях! - до колкото знам единствения случай, когато плаче евреин е, когато се ражда грък

    Коментиран от #8

  • 5 jambazina

    29 2 Отговор
    Първо прецакахме себе си, сега и гърците. Големи играчи сме.

    Коментиран от #7

  • 6 хубава работа

    5 1 Отговор
    ами през 1990 обещяха го хората....
    "сменяме всико сега и след една година
    хващаме австрийския стандарт"
  • 7 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "jambazina":

    Аз пък като гледам единствените прецакани са тия дето си въобразяваха , че ще казват на Европа откъде и как ще купува и им предстои тепърва да осъзнават , че вече никой не ги бръсне за слива !!
  • 8 тъй тъй

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "ключаря":

    Баш така си е изпревари ме с коментара ;)
    Това византиец да прецакаш хаха !
    Някакъв финт правят турците за да изклинчат нещо от гърците!
    Прецаканите винаги сме ние и то заради управниците ни, справка микроскопичната територия, която ни е останала !
  • 9 шахматист

    11 2 Отговор
    Елементарно е Путин, като не става по море през България става по суша през Турция... Но за това се завършва школа... Все пак говорим за няколко хода напред...

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    10 14 Отговор

    До коментар #9 от "шахматист":

    Даа , само дето през морето и България трябваше да е 100% руски със само руски газ в него , а България да го изплаща 100 години напред с измислени такси , определени от Русия и тя да казва къде ще отива газа , като сегашните тръби да идат за скрап ! А сега го дава на границата и какво ще става с него казва ЕС , малка разлика , а ??? Малко е попрекалил с ходовете Путин май , ще видим и за Северния как ще му мине котка път !!

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сева

    9 4 Отговор
    Поредната измислица,всеки който е ходил на почивка тази година в Гърция през Маказа е видял как гърците полагат тръбите на газопровода от Комотини покрай Ксанти и към Солун и от там към БЮРМ.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "Сева":

    Даа , само че тия тръби дето си ги видял са за ТАП и нямат нищо общо с Русия , понял ?
  • 14 Бай хой

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Май пропускаш факта че боковия хъб и връзката струват на Българина шеснайсет милиарда без лихвите. И това по думите на тиквата. Пропускаш и момента че няма да се получават пари за транзитиране. Пропускаш и факта че горивото няма да е на цена на производителя а ще е натоварено с надценка от турция. Прочускаш и цените от Русия и от тап мап. Коя кукувица ти каза че евреи ще ти продават изгодно.
    А за ходовете на големите да спомена че на севр се строят петнайсет завода за втечнен газ и един работи и експортира вече.
    Умните не купуват скъпо от окупаторите а гледат от къде им е най изгодно. Малко са продажните уроди като нашите.
    Който държи ресурсите винаги печели.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    За твое съжаление за транзит се плаща ВИНАГИ !!! Даже в случая ще се плаща повече , защото разстоянието е почти два пъти повече , а тръбите са БЪЛГАРСКА собственост ! А надценката на Турция е ИЗЦЯЛО руски проблем , защото България газ не купува , а само го транзитира , така че Русия да се оправя с купувача !! И за да докара конкурентна цена , начина е само един , НАМАЛЕНИЕ на собствената и цена !!!

    Коментиран от #18

  • 16 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    Нали втечнения газ нямаше бъдеще , що така руснаците минават на него , тва тръбичките май излезнаха нефелни нещо , а : http://3e-news.net/%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B4%D0%B0-lng-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0-%D1%8F%D0%BC%D0%B0%D0%BB-%D1%81%D0%BF%D0%B3-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_58274

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    http://3e-news.net/свят/първата-партида-lng-от-проекта-ямал-спг-е-насочена-към-великобритания_58274
  • 18 Бай хой

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Ти много остър ли си или другите мислиш за тъпи. Кога и с какво ще избиеш тези шестнайсет милиарда? А лихвите?
    Такива като теб провалиха аец Белене защото щяла да струва четири милиарда. Имаш ли нещо в главата или безогледно цитираш нпо лозунги просейки милостиня.
    Народен съд за такива лато теб и камъни за тиквата.

    Коментиран от #19, #24

  • 19 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    Ма дай да ги видим тия шестнайсет милиарда бе джанъм , сънуваш ли ги , мечтаеш ли ги или опорките така казват , уточни се вече , че трудно ти се разбира !
  • 20 гостът

    8 5 Отговор
    Прецакани сме ние заради тиквоните в парламента,като отказахме южен поток.

    Коментиран от #21

  • 21 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "гостът":

    Да нали , що рев ревахте по форумите и накрая йок копейки , не стана работата , язък за висенето по нощите и смученето от пръстите !!!!
  • 22 стоян георгиев

    6 2 Отговор
    новата поредна партенка.сега пък турски поток щял да минава [рез българия.хубаво ама с капацитета си тои няма да има за кво да минава през българия дори и да се изгради,щото е много орязан,но тва троловете едва ли ги интерасува!иначе ще е супер на границата на българия да се появи нов газопровод без българия да дава пара за неговото изграждане,но няма да се случи уви!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    „Турски поток“ – един от най-значимите руско-турски проекти и газовo трасе, заобикалящо Украйна, е на път да бъде прекроен. Новият коридор ще пропусне Гърция и ще мине през България, Румъния и Унгария в посока Западна Европа. Поне така пише турското издание „Хабертюрк“, което цитира свои източници, без да ги назовава.Според автора на статията руската страна вече е обсъдила въпроса с българското правителство на най-високо ниво – премиер. Наскоро строежът на тръбопровода навлезе в икономическото пространство на Турция, а източниците на „Хабертюрк“ казват, че строежът върви с бързи темпове.Като причина за промяната на маршрута се изтъква по-евтиният вариант. Ако тръбата мине през Гърция и след това през Италия за Австрия, ще трябва да се полага отново по дъното на морето. При вариант през България и Румъния тръбата ще минава изцяло по земя.

    Ето ти и картичка , да се успокоиш , че няма да минава през Турция , но от Варна ще е БЪЛГАРСКИ и газпромовци НЯМАТ ДУМАТА !
    http://www.economic.bg/bg/news/9/habertyurk-turski-potok-shte-mine-prez-balgariya.html