1 680 1

Какво ще работи най-богатата жена в Африка

Милена Богданова

На 16 ноември най-богатата жена в Африка – Изaбeл Дyш Caнтyш, беше уволнена от поста управител на анголската държавна петролна компания Ѕоnаngоl. Месец по-късно тя вече знае какво ще работи. Възнамерява да се концентрира върху инвестициите си в португалската петролна компания Gаlр Еnеrgіа и кабелният оператор NОЅ.

Уволнението след встъпването в длъжност на новия президент на Ангола Жoao Лypeнco, чиято политика е да прекрати монополите в страната, както и да се справи с корупцията и бедността.

44-годишната дъщеря на бившия президент на Ангола Жoзe Eдyapдo прие уволнението си като нещо нормално в резултат на политическата власт. Милиардерката, която притежава 43% от банка Ваnсо ВІС базирана в Луанда, планира да продаде част от нея през първото тримесечие на 2018 г. „Банката се радва на голям успех и смятам, че именно сега е моментът да отвори капитала си и да приеме нови акционери” е мнението на Caнтyш.

Относно кабелния оператор NОЅ, най-богатата африканка смята да продължи да държи дела си в него.Още по темата

 • Уволниха най-богатата жена в Африка

  Уволниха най-богатата жена в Африка

  Милиардерката Изабел душ Сантуш вече не е председател на анголската петролна компания Sonangol. Тя е била освободена от поста лично от президента на ...
  16.11.2017
  18 250
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патето Яки
  Отговор
  1 22:11  18.12.17
  Таткото много е гепил на поразия. В тази държава няма ли Цацаров.

Напиши коментар:


Публикувай