1 861 7

Успешна 2017 година отчете „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“

"ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД е сред лидерите по ефективност и безопасност на производството в Европа и света, съобщи председателят на Управителния съвет Ильшат Шарафутдинов

Венцислав Михайлов

На последното за годината заседание на Обществения съвет за партньорство на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД ръководството на рафинерията се похвали с добри производствени резултати.

Решени са важни задачи, свързани с усвояването на технологията на хидрокрекинг на гудрона, оптимизиран е суровинният пул и балансирана работата на нефтозавода като цяло. Инвестициите са в размер на 53 млн. щатски долара, като по-крупните проекти включват продължаващата модернизация на ПТ „Росенец“ и строителството на нова пещ на газово гориво в инсталация „Атмосферна дестилация - 4“.

Освен подобряване на енергийната ефективност съоръжението ще позволи на рафинерията да достигне качествено ново ниво в намаляването на емисиите и опазването на околната среда.

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД се нарежда сред лидерите по ефективност и безопасност на производството не само сред организациите в Групата „ЛУКОЙЛ“, но и в Европа и света.“ докладва Председателят на Управителния съвет Ильшат Шарафутдинов.

Водени от идеята, че благотворителната дейност е неразделна част от съвременното предприемачество и през 2017 г. „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД продължава да подкрепя реализацията на проекти с широк обществен достъп.

Половин милион лева е вложило Дружеството в благотворителни инициативи в общините Бургас и Камено, сред които реставрацията на външната фасада и изработване на стъклописи на храм „Св.Св.Кирил и Методий“, реновирането на читалище „Просвета“ в гр. Камено, народно читалище „Просвета 1927“ в кв. Долно Езерово, обновяването на 2 детски площадки в ж.к. „Славейков, и ж.к. „Зорница“ в гр. Бургас. Финансова подкрепа получи и детската футболна школа при ФК „Нефтохимик“

Социалната ангажираност на Компанията се предава и на нефтохимиците. За четвърта поредна година колективът на Дружеството участва в инициативата „Българската Коледа“ в помощ на нуждаещите се от лечение български деца и заема челни позиции в дарителската кампания сред физическите дарители.

Нефтохимиците се включиха и в дарителската акция за подпомагане на пострадалите жители от населените места в община Камено.Ежегодно младите специалисти от рафинерията участват в кампанията „Да изчистим България заедно“, както и в други благотворителни инициативи и доброволчески акции, които организират с подкрепата на дружеството и Синдиката на Българските Нефтохимици.

Общественият съвет за партньорство на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД се събира редовно от 2014 година насам. Освен ръководството на рафинерията участници в него са кметовете на общините Бургас и Камено, областният управител на област Бургас, представители на бургаската академична и културна общественост, депутати и журналисти.

На заседанията си съветът обсъжда обществено значими аспекти от дейността на дружеството, както и възможностите за сътрудничество.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • юрист
  Отговор
  1 10:34  19.12.17
  А така....Като е такова положението- хайде лукойл да плаща данък печалба в държавния фиск на Р. България! Щото над 12 години лукът не е плащал и 1 лев данък печалба на България, а приходите му за всяка от тези 12 години е над 2 милиарда лева- като минимум- съгласно неговите официални годишни отчети!

  Коментиран от #4

 • Сиромаха
  Отговор
  2 10:38  19.12.17
  Тяхната ако не е успешна , на кой ???
 • Кранчето
  Отговор
  3 10:44  19.12.17
  Значи въпреки 'дъмпинга' на МАрешки са на плюс Русняшките миризливци. Батисаха Ваньо Танов, хубаво ги беше подпукал.

  Коментиран от #6

 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 10:59  19.12.17

  До коментар #1 от "юрист":

  Не плащат щото плащат на Бойко не може и на двете места, това да не ти е резни па хапни!

  Коментиран от #5

 • 5 11:03  19.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Груди комбайнера
  Отговор
  6 11:07  19.12.17

  До коментар #3 от "Кранчето":

  А Ваньо Танов на кого бе служител ? На кръстника на семейство Златеви --Бойко.
 • Патриот
  Отговор
  7 18:34  19.12.17
  Веднъж и Лукоил да излезе на печалба след 12 години мъки и загуби. Вече се беше превърнал в социално дружество.

Напиши коментар:


Публикувай