1 350 1

ДСБ: Има скрит купувач за Общинска банка

Столичният общински съвет взе решение за продажба на мажоритарния дял на общината

Венцислав Михайлов

Сделката за продажбата на мажоритарния дял на общината в общинска банка на лихтенщайнската компания "Новито опортюнитис" е "доста спорна и ние сме убедени, че има скрит купувач и поради тази причина сме против сделката". Това каза пред БНР лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

И допълни: "Тази банка „виси“ в съда и изходът в цялата сага зависи от енергийния бос Христо Ковачки, така че нашите притеснения са много тежки за тези хора от Лихтенщайн какви са. Смятаме, че имаме скрит купувач и заради това цената е толкова ниска. Няма други участници."

Столичният общински съвет взе решение за продажба на мажоритарния дял на общината в общинска банка на лихтенщайнската компания, която е и единственият явил се кандидат. Решението не беше подкрепено от съветниците от БСП и Коалиция „Сердика“. Надделя мнозинството на ГЕРБ. Според столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции офертата отговаря на изискванията, сред които е до 5 години да не се мести седалището на банката от България. Преди дни от ДСБ поискаха спирането на тази процедура, имайки предвид случилото се с КТБ.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Кънчо Гъзодеров
    Отговор
    1 09:50  24.12.17
    Всеки знае че купувач е Шиши Сюнета.

Напиши коментар:


Публикувай