1 095 0

Супер данъчна лотария за Коледа в Гърция

Венцислав Михайлов

Властите в Гърция пускат за Коледа супер печалби в рамките на стартиралата в началото на месеца данъчна лотария, като късметлиите този път се предвижда да бъдат 10 хиляди, а всеки от тях ще спечели по 1000 евро, съобщава БНТ.

Целта на лотарията е да засили борбата срещу укриването на доходи и да насърчи плащането на данъци. Новата суперлотария тръгва на 24 декември, а печалбите ще бъдат разпределяни в зависимост от финансовите трансакции и онлайн плащания от януари до септември на участващите в нея данъкоплатци.

Този път гръцкото финансово министерство обяви, че за разлика от предишния път, когато бяха разпределени един милион евро между 1000 души, сега тази сума ще е 10 млн. евро.

Данъкоплатците са призовани да участват в лотарията с номера на електронни преводи на суми по плащани от тях дължими данъци.

Гърция за първи път предложи данъчната лотария на кредиторите си от ЕС и МВФ през 2014 г., надявайки се, че това ще помогне за запълване на дупките в бюджета. Привеждането в действие на лотарията е условие по сегашния кредитен пакет за страната, третия, откакто избухна кризата през 2009 г. То цели също и да насърчи електронните плащания в Гърция.

Гърция


Напиши коментар:


Публикувай