2 677 9

Индия ще стане петата най-голяма икономика

Оптимистична прогноза за азиатските страни

Денис Джамбазов

Индия ще се превърне в петата най-голяма икономика в световен мащаб след една година, измествайки Великобритания и Франция, съобщи „Дейли Сабах“, цитирайки доклад на британския Център за икономически и бизнес проучвания.

В момента Индия е на седмо място, но съвсем скоро ще се изкачи с две позиции, а до 2032 година експертите прогнозират да заеме третото място в света. Прогнозите за азиатския пазар като цяло са изключително благоприятни.

Евтината енергия и дигиталната революция стимулират икономическия растеж в световен мащаб, се казва още в доклада. Очакванията са азиатските страни да доминират по отношение на финансовите показатели – „отличници“ са Индия, Китай и Япония.

Съединените американски щати, които са най-голямата икономика в света към този момент, ще бъдат задминати от Китай през 2030 година, прогнозират анализаторите на пазара.

Индия


Още по темата

 • Просяци: Не приемаме дребни монети

  Просяци: Не приемаме дребни монети

  Просяците в индийския град Рампур, щата Утар Прадеш, предприели нестандартна мярка на протест. Недоволни от малкия размер на монетата от една ...
  9.01.2018
  2 117
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 21:22  26.12.17
  гнусна лъжа!русия е и ще бъде номер едно завинаги .....в консумирането на лосиони,фейк новини и фейк живот!слава ,бояришинка!ние сме номер едно !
 • Kcaniba2
  Отговор
  2 21:25  26.12.17
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 • манги за износ
  Отговор
  3 21:26  26.12.17
  Ако може и Индия да си прибере и индийците населяващи нашите земи цена няма да има !
 • Японеца
  Отговор
  4 21:32  26.12.17
  Потомците на нашите цигани пети по икономика в света, а бъдещета държава на циганите и турците на 681-во место по БВП!

 • Лост
  Отговор
  5 22:53  26.12.17
  Ооооппааа! Още в Инд и Ганг си перат гащите, серат, пикаят и риба ловят!

  Коментиран от #8

 • Лост
  Отговор
  6 22:55  26.12.17
  Яжте пангасиус- най- хубавата и вкусна риба на света!
 • браво
  Отговор
  7 17:55  27.12.17
  Сега Франция и Англия ще се пукнат от яд.Остава и след 1000 год. Индия да ги достигне по стандарт на живот,но европейците трябва да останат на сегашното ниво.
 • 8 00:30  29.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Русчуклия
  Отговор
  9 14:54  01.01.18
  Индия има огромен потенциал и сега е със стабилно обединяващо многобройните индийски националности и религии ръководство на страната! В Индия е трудно да се каже колко националности живеят, но се говори на 1652 езика, 21 от които са официални по конституция! В Индия се изповядват 7 религии, които са признати от страна на държавата! Това са малко енциклопедични данни, за да знаем за каква държава става въпрос и не е сложно да си представим колко е трудно да се управлява такава страна, където преди се отстраняваха правителства много често, включително и чрез терористични актове! Сега вече не е така и това естествено се отразява и на икономическите показатели! Важно значение има и енергетиката (в повечето от селските райони, където живее полувината от населението все още няма електроенергия) , за това се набляга на атомни станции. Засега, по данни от средата на миналата година, в страната действат 22 атомни реактора с обща производителност от 6200 мегаватчаса, но заедно с руснаците се строят още 6 реактора със сумарен капацитет от 3900 мегаватчаса! Освен това в Индия се строи първата и единствена засега атомна станция, енергоноситела на който не е уран, а торий! Този елемент се спряга като основен в производството на батериите за електромобили, които с едно зареждане ще могат да се движат около десетина години! А Индия е страна с най-големи залежи на торий в света! Така че ще става интересно в бъдещето разпределение на силите! И не случайно се сформира БРИКС

Напиши коментар:


Публикувай