27 Декември, 2017 18:40 4 248 9

Биткойнът се възстановява след срива

  • биткойн-
  • криптовалута

След като временно се понижиха до 10 800 долара, котировките на биткойна за кратко минаха над 16 300 долара

Биткойнът се възстановява след срива - 1
Снимки: БТА/АР

Курсът на дигиталната валута биткойн се възстановява след срива, отчетен преди коледните празници, съобщава германският в. The Handelsblatt.

След като временно се понижиха до 10 800 долара, котировките на биткойна за кратко минаха над 16 300 долара. Вчера курсът на биткойна нарасна с 10 процента.

Други криптовалути като етериум и рипъл също поскъпват.

Тепърва ще следим внимателно доколко устойчиво и стабилно обаче ще бъде възстановяването, посочва Тимо Емден, ръководител за Германия на брокерската компания DailyFX.

На 22 декември курсът на биткойна се срина с до 30 процента, достигайки 11 200 долара, с което приключи най-лошата седмица от 2013 година.

Биткойнът се възстановява след срива

На 17 декември най-популярната дигитална валута отбеляза исторически максимум от над 20 000 долара след година на стремителен растеж. В началото на 2017 г. биткойнът все още се котираше за под 1000 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фейкойн

    11 12 Отговор
    Спекулантите още не бързат с приключването на валутата. Тази "корекция" беше рекламна от типа "колко сигурна инвестиция" Голямото избушване и ужилване, ще е при по-високи нива, когато много милиони, ще реват !

    Коментиран от #2

  • 2 гошо

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "фейкойн":

    Няма баш така да стане, защото големите банки печатат Долари, Йени и Евро без никакво покритие, така че няма особена разлика между Биткойна и тези валути, а хората с много пари знаят това!

    Коментиран от #3

  • 3 фейкойн

    11 11 Отговор

    До коментар #2 от "гошо":

    А биткойна, какво покритие има, че не разбрах !?!?
    Това дори не е валута, а е виртуален инструмент за спекула !
    Защо сопоред теб тогава биткойна се търгува за валути "без покритие", какъв е смисъла ?
    "Производството" на биткойни също е равносилно на печатане на пари без покритие само, където не засяга една държава, а целия свят !
    Освен това биткойна съвсем не е неуязвим, както се опитват да внушат спекулантите, но и това много "играчи", ще го разберат в обозримото бъдеще!
    Не отричам, че сега в следсвие на лудоста обзела толкова хора други правят пари - факт е това, но никой не знае, кога и как тази "игра", ще приключи и мнозина, ще се реват.
  • 4 Онуфри

    10 4 Отговор
    Последната седмица и половина антирекламата на биткойна рязко се засили във фейтбук и интернет. Това е сигурен знак че алчните банкери и обслужващите ги продажни политици са притеснени. Защо ли, нали е само балон. Защото те знаят че нее. Помислете си кога банкерите ще ги е еня эа вашите пари та така усърдно да ви предупреждават да не инвестирате в биткойни. Преди 9 години да предупреждаваха НЕ. Преди КТБ да ви предупреждаваха НЕ. Напротив тогава до последно бяха ндччдавани високш рейтингови оценки. Ето затова сега НЕ искам и да знам че съществуват камо ли да ме съветват. А за покритието на биткойни всеки който не знае какво е го съветвам да прочете разработката на Сатоши Накамото от преди 9 години и ще си изясни много неща. Зад биткойни стои тази същата икономика дето е и зад останалите валути. Освен това те са строго лимитирани както е златото на земята. Така че вълнуващите момонти предттоят.
  • 5 крипта

    1 9 Отговор
    всички криптовалути имат покритие и то повече от официалните , зад всяка валута седят хиляди часове мислене и експериментиране , седи високо качествен хардуер който е закупен с обичайните пари или с реинвестирана криптовалута , съща така труда на хората с които се занимават с товаа , самите фирми които се занимават с хардуер за копаене , това са милиарди евро и долари , всички тези инвестиции да не са паднали от небето

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "крипта":

    ама разбираш от икономика, колкото магаре от ядрена физика.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 mediator37

    3 1 Отговор
    Биткойнът представлява една секта от вярващи, които са съгласни помежду си да се разплащат за предоставяните стоки и услуги с биткойни. Колкото повече са вярващите в богът наречен Биткойн, толкова по-голямо е "покритието" на тази валута със стоки и услуги.
    Биткойнът също както доларът и другите хартиени валути има покритие със стоки и услуги. Зад напечатаната хартийка наречена щатски долар стои икономиката на САЩ (стоки и услуги). Зад виртуалния биткойн стои клубът от хора и фирми, които продават стоки и услуги приемамйки насреща биткойни. Ето това е същото покритие със стоки и услуги, но в много по-малък мащаб.
  • 9 kiko

    1 0 Отговор
    само как се радват хората на това, че някой може да загуби, колко е забавно как се дава определение на нещо което не разбираш. Да спекулата тук , и на този етап играе голяма роля, но бъдещето е друго , преди 15 години , не можеше да си вакраме телефон в къщи, интернет беше екзотика....... и тнт...... та това е бъдещето на парите, може да е много различно от сега , но крипто парите са бъдещето, а от Биткойн и други криптовалути може да спечелиш много повече от колкото да загубиш, ако само преди година си беше купил 1 BTC на цена от околко 1000$ , сега щяхте да имате 15000$, но ако биткойн гръмне или там каквото си мислите , че може да стане с цената, то сега щяхте да сте изгубили 1000$ , всеки сам преценява как да инвестира парите си , няма сигорна инвестиция ,има само такива каквито могат да ви донесат много голяма доходност