1 602 5

Саудитска Арабия и ОАЕ въвеждат ДДС

С данъка ще се компенсират ниските цени на петрола

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Росен Стойчев

Саудитска Арабия и ОАЕ ще въведат ДДС, съобщи Росбалт.

Данъкът ще възлиза на 5% от цената на обложената стока. Идеята е с въвеждането му, да бъдат компенсирани загубите от спада на цените на нефта.

Много от жителите на страните се опасяват, че това може сериозно да оскъпи и бе това скъпия живот в двете страни.

Все пак въведеното ДДС е доста по-ниско от това в много други държави. Очаква се такъв данък да въведат и други страни от Персийския залив.

Саудитска Арабия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 20:33  01.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Данък
  Отговор
  2 08:29  02.01.18
  Днеска ДДС утре ДОД. Добре дошли в голямото капиталистическо семейство.

  Коментиран от #3

 • законен
  Отговор
  3 10:30  02.01.18

  До коментар #2 от "Данък":

  Еми за съжаление и това да ти извират парите под краката в двора си има край , а и не си мисли , че досега от добро сърце нямаха данъци ! Просто прах в очите , да не развалят спокойствието на шейховете да си харчат милиардите паднали им от небето !
 • гост
  Отговор
  4 15:17  02.01.18
  В САЩ цените са много добри спрямо Европа, а там е 9%, та тези 5% няма да им влошат живота кой знае колко много. Да дойдат у нас на и да си дават по 1/5 от всичко закупено на държавата. Разбирам да плащаме толкоз, но вноските за здраве да са минимални, образование и грижа за децата също, пенсионното осигуряване да е доброволно, а социалното подпомагане да е общинско с проверки на място и според реалните нужди. Нека си има фондове, които са с доброволно финансиране, инвестиционни капитали и др., но щом плащаш ДДС за продукти на държавата, тогава да нямаш високи данъци, които да ти изяждат малката разлика от доход за оцеляване и доход за достойно преживяване.

  Коментиран от #5

 • mhm
  Отговор
  5 00:25  03.01.18

  До коментар #4 от "гост":

  Глупава държава.... Единствения начин по който дъжава в нашия регион може да изкарва пари е чрез дъжавни предприятия, заводи, електроенергия и земеделие, работещи на печалба и в името на народа като работодател. Нито дъжавни заводи, нито земеделие, да не говорим кой управлява електро дружествата. Всико раздадено на някакви бахури за без пари които нямат даже акъл да ги задържат работещи. Всичко продаоха на скрап и един държавен лев не остана да се върти.. Това е всичко... ПС. Ако някой знае някъде да се продава завод 30 декара халета и 50 декара земя за под 1 милион лева да се свърже с мен да го вземам... Тъпа дъжава... Ако дъжавата се управляваше като часна фирма, сега щяхме да сме конкурент на Австрия..

Напиши коментар:


Публикувай