4 716 5

Българска компания вече приема плащания с биткойни

Въвеждането на иновативния метод за плащане се очаква да спомогне допълнително за глобалния подем на Алтерко Роботикс

Българска компания вече приема плащания с биткойни
Снимка: БТА/АП
Венцислав Михайлов

От днес всички смарт продукти на IoT компанията Алтерко Роботикс могат да бъдат закупени с криптовалута. Всеки, който притежава Bitcoin, Bitcoin cash или Litecoin. Така Алтерко Роботикс става една от първите IoT компании в България, въвели този метод за плащане.

„Като иновативна компания ние вече предлагаме на нашите клиенти и иновативен начин на плащане – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. – Това ще ни осигури възможност да получаваме поръчки от цял свят без необходимост цената да се конвертира в евро или долари. Потребителите ще могат да използват Bitcoin, Bitcoin cash или Litecoin, за да направят покупката си, а съвсем скоро ще увеличим и броя на видовете криптовалути, които приемаме за плащане.“

По света и в България все повече уебсайтове въвеждат криптовалутите като разменна финансова единица за стоки и услуги. Стойността на някои от тях регистрира ръст от над 10 000% през последните месеци. Бързината и сигурността на плащането са изключително високи, което е причина за големия потребителски интерес към тях, както и една от причините за решението на Алтерко Роботикс да започне да приема плащания с криптовалута.

Въвеждането на иновативния метод за плащане се очаква да спомогне допълнително за глобалния подем на Алтерко Роботикс. Пред последните два месеца на 2017 г. компанията завоюва нови пазари със своя топ продукт – детския часовник MyKi. Към момента часовникът се предлага на над 60 пазара, сред които са Австрия, Дания, Южна Африка, Румъния и Латвия.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АНОНИМЕН
  Отговор
  1 02:26  05.01.18
  ДРЪН....ДРЪН....
 • пирамиди фараони
  Отговор
  2 02:47  05.01.18
  Рекламни трикчета ;) Наскоро един пък продаваше завода на баща си за биткойни.
 • onq s konq
  Отговор
  3 08:57  05.01.18
  В чейнджбюрата що няма курса на биткойна!
 • КитБойн милионер
  Отговор
  4 10:07  05.01.18
  Ааа аз само да питам - пускането под гаранция след решение на съда може ли да го плащаме с БИТКОЙНИ и дали ще ни връщат разиката по курса за ЧАСА в Бг левове ??!!... Смятам да правя едни неща дето може и да ме хванат та за един приятел питам...
 • Так
  Отговор
  5 15:43  05.01.18
  От 3 години ПОНЕ десетки фирми приемат плащания с BTC

Напиши коментар:


Публикувай