Last news in Fakti

13 Януари, 2012 10:52 2 437 0

HSBC: Учете китайски и английски

  • hsbc-
  • анализи
HSBC: Учете китайски и английски - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Учете китайски и английски езици, е основният извод от анализа на банката HSBC за развитието на световната икономика през 2050 г.
Според прогнозите на банката през 2050 г. най-голяма световна икономика ще е Китай, на втора позиция ще е САЩ, Индия ще е трета, а Япония ще е четвърта.

Промените няма да са в челото на класацията, но и сред 30-те най-големи световни икономики през 2050 г. ще влязат 19 държави, които днес се смятат за развиващи се.
Най-бързо развиващата се икономика в света ще бъдат Филипините, които ще догонят Япония.
В Латинска Америка лидер по растеж ще бъде Перу, който ще расте средно с 5,5%. Бразилия ще загуби водещата си роля в континента, но ще запази почетното 7 място в класацията на HSBC.

Големият губещ е Европейският съюз и по-специално водещите в момента икономики от Севера.
Дания ще се смъкне с 29 позиции до 56 място, Норвегия с 22 позиции до 48 място, Швеция с 20 позиции до 38 място и Финландия с 19 позиции до 57 място. Единствено Германия, Великобритания и Франция ще защитят реномето на ЕС, влизайки в първата десетка.
Изненадата на Балканите ще е Турция, която ще е на 12 място, изкачвайки с 6 места.
От анализа на прогнозата на HSBC се очертава, че бъдещите мениджъри ще трябва да залягат на уроците по китайски и английски, ако искат да се реализират.

В основата на прогнозата са демографските и социални тенденции – раждаемостта, равнището на здравеопазване и образование на населението. Освен това е отчетена текущата инвестиционна привлекателност: защитата на правото на собственост, влиянието на държавата върху икономиката, нивото на демокрацията и монетарна политика на властите.България ще е сред 40-те страни по света, които през 2050 ще бележат завиден икономически растеж, прогнозира британският гигант HSBC в доклада си за световната икономика в средата на века.

В демографски план няколко африкански страни ще имат двойно по-голямо население през 2050 г. Населението на Нигерия ще е почти колкото това на САЩ, а Етиопия ще има население, два пъти по-голямо от това на Великобритания и Германия.

България ще е сред 40-те страни по света, които през 2050 ще бележат завиден икономически растеж, прогнозира британският гигант HSBC в доклада си за световната икономика в средата на века.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА