5 Януари, 2018 12:11 3 152 0

Новият най-скъп летищен оператор в света

  • летище-
  • оператор-
  • аіrроrtѕ оf тhаіlаnd
Новият най-скъп летищен оператор в света - 1
Снимка: Shutterstock

Несъмнено авиационният бизнес се разраства с изключително бързи темпове през последните години. От една страна това се дължи на мощното развитие на нискотарифните авиопревозвачи, а от друга на силната икономика на Китай и Индия благодарение, на което гражданската авиация в региона значително се разви.

Доказателство за това е, че най-скъпия летищен оператор в света вече е тайландски, като изпреварва испанския Aena. Аіrроrtѕ оf Тhаіlаnd отчете 75% растеж за периода май-декември 2017 г. Пазарната му капитализация надхвърли 31 млрд. USD. Само за ноември и декември акциите на компанията са повишили цената си съответно с 23% с 9.2%, като това е ръст за десети пореден месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА