6 Януари, 2018 09:37 9 878 9

Биткойн удря 50 000 USD

  • биткойн-
  • цена-
  • котировки-
  • прогноза
Биткойн удря 50 000 USD - 1
Снимка: Shutterstock

През 2017 г. курсът на най-популярната криптовалута достигна 20 000 USD като в началото на годината се търгуваше срещу 926 USD и за 12 месеца успя да нарасне 47 пъти. Очакванията на анализатори са, че през 2018-а стойността на биткойн ще надхвърли 50 000 USD.

Доводите за това поскъпване са много. Първият е, че виртуланата валута ще стане повсеместна като бъде призната от редица държави. Също така за биткойн могат да бъдат въведени нови фючърси и други производни инструменти.

„2018-а ще е преломна година за всички видове криптовалути. 2017-а беше рекордна година за биткойн, стартирайки от 926 USD за 1 bitcoin. Спокойно може да очакваме цена да се повишава”, коментира Джош Олшевиц, технически анализатор на Brave New Coin. Други анализатори са още по-смели в прогнозите си, като очакват биткойн да достигне цена от 100 000 USD.

Трета група икономисти прогнозират, че през новата година цената на биткойн може да се срине, а в началото на 2019-а стойността му може да достигне 1000 USD. Четвърти смятат, че цената на биткойн няма значително да се промени през 2018-а, като периодът на корекция надолу ще се повиши.

Основна роля за движението на цената на криптовалутите ще играят онлайн магазините. „Ако те ги признаят като законно платежно средство, нищо няма да може да спре поскъпването на виртуалната валута и в частност тази на биткойн. Ако това се случи 2018-а ще е повратна за биткойн, а инвестиралите в нея ще получат огромни печалби”, категорични са анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенче

    42 12 Отговор
    Много внимавайте в картинката! Мошетата ви залагат капан и ще ви оберат парите. Не налитайте на биткойна, ще си изпатите. По-паметливите помнят пирамидите.
  • 2 ДА АМА

    29 12 Отговор
    Въпроса е само един и той е
    Кога ще Удари ДЪНОТО ?????

    Коментиран от #6

  • 3 Онуфри

    18 7 Отговор
    Да му мислят алчните банкери. За тях биткойни е по лош и от чума затова ще ни плашат че е балон ежеминутно.
  • 4 Бълък

    18 4 Отговор
    Аз правя милион и изшизам......., а па вие викайте че е балон.
  • 5 Jerky

    15 3 Отговор
    Криптовалути ще има докато някой измисли по-безопасен и бърз начин за разплащане. Да не мислите че е чак такава панацея за каквато го изкарват. В момента в сойто бъде заместен от следващата общоприета валута, каквато и да е тя, той няма да струва и пет стотинки. Да не говорим, че ако седем милиарда хора влязат на блокчейна само регистрирането им ще отнеме месеци. Единствената причина да съществува Биткойн в момента е спекулацията с него. Правете каквото ще правите с него и излизайте, защото като падне, ще падне яко.
  • 6 куку руку ку

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДА АМА":

    По-скоро, отколкото някои си мислят!
  • 7 ГОСТ

    5 1 Отговор
    Нека да се плашат хората, че да правим повече пари - помня когато се срина рязко до 2-3000 долара масово ги разпродадоха, а после след няколко месеца като мина 10 000 си скубаха космите от яд. Продавайте хора, бизнес да има за нас. Плюс това защо всички гледат Биткойна, няма ли други валути, за които да се коментира? Ето например Рипъл-а за 30 дена скочи над 1000%!!! Който беше инвестирал 1000, вади сега по 13-14000!!! Блокчейна няма да умре! Стига глупости с тия балони, дори след години като се добие и последния биткойн пак ще поскъпва и ще има приходи! Защо го разцепиха според вас? Мислете хора, стига слушахте тъпи банкери, на които им треперят мартинките от навлизането на такива валути и начин на транзакции на пари - няма как да ви прибират парите тогава. Ако искам да прехвърля 5млн от един континент на друг, то със сигурност ще избера криптовалута и ще ми е многократно по-евтино по този начин
  • 8 Патриот

    0 0 Отговор
    Е вече падна 3 пъти поне от пиковата си стройност. Тия икономисти да си набутат дипломите дето слънце не огрява.
  • 9 CRYPTOCURRENCY

    0 1 Отговор
    Аз съм Шери Рудман от Бразилия. Инвестирах 1300 долара в биткойни с г-н Майкъл като първоначален капитал и получих 13 000 евро в размер на биткойни след 48 часа инвестиция ... Много съм ви благодарен, господин Майкъл, вие направихте повече от достатъчно за мен и семейството ми , обещайте да продължите да споделяте свидетелствата за това как е помогнало да активирате света, повярвайте, че биткойн търговията и печалбата са реални Можете да се свържете с г-н Майкъл по имейл: ([email protected]) WhatsApp: https://wa.me/+12133400305