8 Януари, 2018 09:56 2 742 6

Ръст на заплатите в развитите икономики

  • заплата-
  • икономика-
  • държави
Ръст на заплатите в развитите икономики - 1

Унгария е държавата, в която през текущата година ще се увеличат най-много заплатите. Очакванията са месечното възнаграждение там да нарасне с 4.9%. Второто и третото място са за Латвия и Полша. Увеличението ще е съответно 4.1% и 3.8%. Прогнозите са направени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Най-зле ще е положението във Великобритания. В резултат на Брекзит там се очаква заплатите да се понижат с 0.7%. Според британски експерти положението не е никак оптимистично. „Реалните заплати са по-ниски в сравнение с тези от финансовата криза през 2008 г. При сегашната ситуация те едва ли ще се възстановят преди 2025 г.”, коментират от британския Конгрес на профсъюзите.

Другите две държави, в които се очаква спад в заплащането са Италия и Испания.

България не е включена в изследването.

Ръст на заплатите в развитите икономики


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    7 1 Отговор
    Защото ще има намаление сигурно ,затова не е включена :/
  • 2 глас от народа

    16 3 Отговор
    В България почти няма заплати...Затова!

    Коментиран от #4

  • 3 Нерон

    6 0 Отговор
    Прави впечатление, че първите 5 държави
    са бивши членове на соц. лагера!
  • 4 законен

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "глас от народа":

    Ами не знам какъв глас си и от кой "народ" си , ама някои помним от 96-97 година заплати по 2(два) ДОЛАРА , че имаше месеци и под един !!!! А пък и преди това не бяха повече от 50-60 , ти тогава рублички ли вземаше , ма и те бяха бяха на същото дередже , не че сега са се оправили !!
  • 5 пържолка

    1 0 Отговор
    Защо нас ни няма в класацията ...защото предишната година имаше повишаване на заплатите 11%...ако се запази това темпо ние пак сме първенци както казва Тиквата ....или този ръст важи само за нашата статистика ..такива измами не минават пред международната общност ...между нас да си остане
  • 6 тодор

    3 0 Отговор
    А България защо я няма???
    Значи България не е с развита икономика както ни лъжат, а с недоразвита, каквито са и управляващите, вече 27 години.