15 Януари, 2018 16:49 4 443 0

Ще се произвежда ли най-големият пътнически самолет

  • a380-
  • airbus-
  • производство
Ще се произвежда ли най-големият пътнически самолет - 1
Снимка: М. Богданова ©

Световният производител на самолети – Аіrbuѕ, продължава да търси клиенти за своя най-голям и единствен двупалобен самолет модел А380. За 2018 г. трябва да бъдат построени 12 броя от въпросната машина и още 8 броя през следващата.

До момента най-много бройки от модела са произведени и доставени на Еmіrаtеѕ. През миналата година арабската авиокомпания поръча своя 100-тен самолет. Водят се преговори за производството на още машини, тъй като компанията е единствената в света, която може да си позволи в следващите между 8 и 10 години да взема годишно по 6 машини от типа А380. В случай, че не се стигне до подписване на договор, то има голяма опасност производството на този тип машини да бъде прекратено. Според Аіrbuѕ, това обаче ще е временно, тъй като въздушният трафик се удвоява на всеки 15 години. Това ще наложи търсенето на по-големи самолети.

Средно с 2% по-скъпо ще се продават през текущата година самолетите на Аіrbuѕ. Средната цена на А380 вече е 445.6 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА