2 470 0

Нова авиолиния от София

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

От началото на февруари ще заработи нова въздушна линия между София и Одеса. Тя ще се извършва от българския национален превозвач. Полетът ще е по-малко от 2 часа, а цените ще са съпоставими с тези на автобусните билети по въпросния маршрут. Еднопосочният билет ще е 46 EUR, а двупосочният – 92 EUR. Полетите ще се изпълняват два пъти в седмицата – петък и неделя във вечерния часови диапазон.

„Щастливи сме да добавим още една дестинация в полетната си програма и по този начин първи да предложим на клиентите си нещо, което до този момент не се предлагаше на авиационния пазар в България. Освен, че сме единствените у нас, които започваме да предлагаме полети между София и Одеса, директната въздушна линия е много специална и важна, защото ще изиграе ролята на мост между двете държави. Тя ще даде възможност на десетки българи и украинци да се прибират в родните си страни по-често и по-бързо”, каза Мария Стоянова – търговски директор на „България ер“.

Стартът на новата редовна въздушна линия между София и Одеса беше обявен в края на 2017 г. със специален полет, който превози правителствената делегация, начело с вицепремиера Валери Симеонов. Тогава беше официално прерязана и лентата на въздушния маршрут.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай