1 951 4

Сринала ли се е продажбата на водка в Русия?

Данните сочат, че руснаците не са се отказали от водката

Денис Джамбазов

Продажбата на дребно на водка в Русия се срина за 2017 година. „Интерфакс“, позовавайки се на Националния съюз за защита правата на потребителите, обяви тази информация, според която се забелязва спад с 16.6% спрямо предишната година.

Според данните са били продадени 67.5 милиона декалитра. Тази информация обаче беше опровергана. Оказа се, че търговията на дребно на спиртната напитка бележи ръст с 2.4%. Официалните данни са на Федералната служба по регулиране на алкохолния пазар.

Представител на службата коментира публикувания доклад, според който продажбата на водка се е сринала. Според него грешката е дошла от неправилно сравнение на показателите спрямо продажбите от предишната 2016 година.

Имало е несъответствие в подадените декларации от някои производители, които работят на дребно в селските райони. Първоначално е имало и проблем с данните, въведени в Единната държавна автоматизирана система, която събира информацията за продадения алкохол.

Най-голям ръст се забелязва при продажбата на плодовите вина – с цели 81%. За миналата година са били продадени 11.3 милиона декалитра спрямо 6.2 милиона за предишната 2016 година, посочва агенцията. Изводът – руснаците не пият по-малко водка, а напротив.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Киро
  Отговор
  1 13:31  24.01.18
  Деньги нет, дарагие таварищи! Я публикувайте статистика за продажбите на Бояришник и Тройной одеколон, да видите вие ръстове! Даже, кат видели как се вдигат продажбите и помислили, че кризата свършила, ама греда! Скоро пак ще мажат филии с боя за обувки! Иначе на снимката - 2ма типични руснаци.

  Коментиран от #4

 • Пак с ЛЪЖИ
  Отговор
  2 14:11  24.01.18
  Ей тъй се изпълнява директивата хем на другаря Путин, хем ръст има, хем обективност с нищожни пречки в някои селски райони. Раша - страната на лъжите.
 • simonm
  Отговор
  3 19:32  24.01.18
  Путин-наливай наркомовка,б--- твая
 • До Киро розовата прашка
  Отговор
  4 06:49  25.01.18

  До коментар #1 от "Киро":

  Такива фотографии мога да ти дам хиляди-и от нас и от Европа..пък от САЩ мога да те зарина с тях-господин прайдовец..

Напиши коментар:


Публикувай