30 Януари, 2018 15:24 2 446 1

Българка със Златен знак за заслуги към Австрия

  • австрия-
  • мирена колева-
  • wifi international network

Мирена Колева получава наградата си за принос в областта на икономиката и бизнеса

Българка със Златен знак за заслуги към Австрия - 1

Мирена Колева е първата българска дама от бизнеса, която ще получи най-високото отличие, присъждано с указ на президента на Република Австрия. Златният знак за заслуги е признание както за дейността на Мирена Колева в осъществяване на връзки между австрийския и българския бизнес, така и за цялостния инвестиционен климат в България и е ясна индикация, че в Европа се оценява потенциалът на страната ни като равностоен партньор спрямо останалите държави.

Отличието ще бъде връчено утре в посолството на Австрия в България лично от австрийския посланик в България г-н Роланд Хаузер. Златният знак за заслуги има дълга история и престижна традиция. Приет от федералния закон на Австрия на 2 април 1952 г., до днес той се счита за едно от най-важните отличия за особени заслуги в различни области на стърудничество и принос за развитието на Австрия.

Колева е управител на ексклузивното представителство на WIFI International Network в България - обучителната организация към Стопанската камара на Австрия, осъществяваща връзка между бизнеса и образованието и най-големият обучителен и тренировъчен институт в Европа. Над 360 000 участници годишно посещават отворените курсове на WIFI. Мирена Колева е и собственик и управител на българския клон на една от най-успешните австрийски компании за консултиране и подбор на персонал Dr. Pendl & Dr. Piswanger (P&P) с 90 офиса.

Колева получава високото отличие за заслуги в областта на икономиката и бизнеса. Тя съпътства и подкрепя голяма част от австрийски инвестиционни проекти от самото им начало, като така спомага за успешния им старт и устойчиво развитие в страната. Именно тези нейни заслуги са причина за присъждането на високото отличие, което се дава едва след детайлно проучване на дейността и приноса в продължение на цяла една година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Браво.Истинска награда за достоен човек с качества.............Това нее псевдо..Бизнес дама на годината от Евгени Минджев и приятелки