2 795 3

Само 1 на всеки 10 ходи с костюм на работа

За служителите е по-важно да се чувстват комфортно

Само 1 на всеки 10 ходи с костюм на работа
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Само един на всеки десет служители в днешно време ходи с костюм на работа, съобщи „Индипендънт“, позовавайки се на ново проучване, проведено сред 2000 работници във Великобритания.

Всеки седем на десет служители предпочитат да ходят облечени „свободно“ на работа, защото по този начин се чувстват по-комфортно. Анкетираните са споделили също така, че по този начин могат да изразят своята индивидуалност.

Оказва се, че безвъзвратно са отминали времената, в които се е изисквало от работещите в офисите са идват с костюм на работното място. В днешно време повече предпочитат спортно-елегантни облекла, но не и костюми.

Над половината анкетирани казват, че по-небрежният дрескод е леснодостъпен и не изисква толкова грижи. 43% от запитаните смятат, че бизнес костюмът вече няма място в офиса. Експерти посочват, че през последните три десетилетия традициите постепенно отиват на заден план и протоколите не значат нищо.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гейро дрес код
  Отговор
  1 12:23  04.02.18
  Шапките с пера са изчезнали така постепенно, заедно с пелеринките и чорапогащниците. Може пък пак да се върнат, има тенденция .
 • Гицата
  Отговор
  2 18:38  04.02.18
  Напълно разбираемо фирмите да не налагат дрескод на служителите си, в случай че нямат директен контакт с клиенти.
 • джани версаче
  Отговор
  3 16:07  06.02.18
  И за какво ми е тоя костюм? Остаряла и демодирана дреха.

Напиши коментар:


Публикувай