1 617 1

БФБ придоби Българската независима енергийна борса

Енергийната борса ще оперира като дъщерна компания

Венцислав Михайлов

Българската фондова борса-София придоби 100 процента от капитала на Българска независима енергийна борса /БНЕБ/. Това съобщиха от фондовата борса.

Сделката между БФБ-София и Български енергиен холдинг /БЕХ/, който беше едноличен собственик на енергийната борса, е на стойност 5.2 млн. лв. Четири милиона лева от цената са платени при придобиването на акциите, останалите 1.2 млн. лв. ще бъдат преведени на три равни вноски в рамките на шестия, дванадесетия и осемнадесетия месец от прехвърлянето на капитала.

"Това е знаков момент, който ще повлияе положително на търговията с електрическа енергия в България като доведе до по-голяма прозрачност и ускори процеса по либерализация на този пазар. Убедени сме, че със сериозния си опит в организирането на регулирана търговия и като публична компания ще допринесем за устойчивото развитие на Енергийната борса в България", казал Васил Големански, изпълнителен директор на БФБ-София.

Енергийната борса ще оперира като дъщерна компания на БФБ-София. Плановете са двете организации да работят съвместно за разширяване на портфолиото чрез въвеждането на нови пазари и услуги, уточняват от фондовата борса.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • психолог
    Отговор
    1 21:53  07.02.18
    МАФИЯ

Напиши коментар:


Публикувай