Last news in Fakti

6 Февруари, 2018 20:56 3 605 1

Boeing представи новия си модел самолет

  • boeing-
  • самолет-
  • модел
Boeing представи новия си модел самолет - 1
Снимки: АР/БТА

737 MAX 7 е новият модел самолет, който авиационният гигант Boeing представи. Той е тяснофюзелажен и е за 172 пътници. Може да измине разстояние без презареждане от 7130 км., което е най-дългото за самолетите от серията 737 MAX.

Идеята е новият модел да замени Boeing 737-700. Освен, че новият модел може да лети с 1852 км. повече и да превози повече пътници, той е и с 18% по-икономичен от предшественика си.

Boeing представи новия си модел самолет

Машината е перфектна за полети на голяма надморска височина, в отдалечени региони. Първата машина е предвидено да бъде пусната в експлоатация през 2019 г.

Интересно е да се отбележи, че машините от серията 737 MAX са най-бързо продаващите се в историята на Boeing. До края на януари 2018 г. компанията е получила 4300 поръчки от 92 авиокомпании от цял свят.

Boeing представи новия си модел самолет


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кольо кварталния

    8 1 Отговор
    Ми то всички полети са на голяма надморска височина-между 8 и 12 Хил.метра