3 040 1

Международните компании обръщат поглед към утвърденото изложение "Вода" София

Форумът събира фирмите за управление на водите в Интер Експо Център-София от 27 до 29 март

Международните компании обръщат поглед към утвърденото изложение "Вода" София
Антония Стефанова

Развитието на всеки сектор е пряко свързано с международните изложения, които дават възможност на компаниите за обмяна на идеи, ноухау, технологични нововъведения и контакти. Доказало се със значението си за водния сектор, изложението ВОДА СОФИЯ отбелязва засилен чуждестранен интерес за участие. Форумът ще се проведе за 12-и път, събирайки професионалистите в бранша от 27 до 29 март в Интер Експо Център – София.

Изложението обединява целия сектор на водната инфраструктура, вододобива, дистрибуцията, пречистването на индустриални и битови отпадни води, строителни дейности и други. Над 30% са директните участници от чужбина, съобщават организаторите. Сред тях са компании от Германия, Австрия, Италия, Турция, Румъния и Словакия. Фирмите, които желаят да се включат, могат да заявят участието си до края на месец февруари.

През годините събитието се доказа като утвърдена платформа за срещи на български и чуждестранни специалисти, участващи в големи структурни проекти в страната. В рамките на изложението през тази година ще се проведе 10-ата международна конференция Булаква на тема „Инвестиционни предизвикателства пред водния сектор - иновативни решения и финансови стратегии“, организирана от Българската асоциация по водите (БАВ). В дните на изложението среща ще си дадат бизнесът и представители на държавни, обществени и общински институции.

И през тази година организаторите на ВОДА СОФИЯ са си поставили за цел да осигурят максимално добра среда, предоставяща оптималните условия за развитието на сектора и бизнеса. Международното изложение се провежда паралелно с единствения специализиран форум за машини и технологии в металообработката в България MachTech&InnoTech Еxpo.

Новините и допълнителна информация за ВОДА СОФИЯ ще откриете на сайта watersofia.com.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Усвояване в движение
    Отговор
    1 16:24  07.02.18
    Наука в банята Консорциум "Наследство БГ", чрез водеща организация СУ "Св. Климент Охридски", с проект на стойност близо 30 млн. лв., който обаче е и най-спорен - става дума за център за изследване на лечебните свойства на минералните води. Проектът на консорциум "Наследство БГ" предвижда общ център за изследване на лечебните свойства на минералните води да бъде създаден в сградата на бившата минерална баня в столичния "Овча купел", бившия ресторант "Яйцето" в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и друга сграда на университета на ул. "Гурко". Идеята е бившата минерална баня да стане една от трите бази за проучвания на лечебните свойства на минералната вода, обяснява пред "Дневник" ръководителят на проекта проф. Иван Илчев, който е бивш ректор на университета. В консорциума влизат още три университета, седем института на БАН и Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", а Столичната община, която е собственик на занемарената сграда, е бизнес партньор на проекта. Информацията за одобрения проект обаче бързо започна да набира критика в социалните мрежи и медиите. "В цял свят хората се занимават с наука и знаят, че не се ремонтира турска баня с пари за върхови постижения в науката, защото от тези 30 милиона 15 ще отидат за плочки"

Напиши коментар:


Публикувай