3 440 5

Секторите, които ще се развият най-добре у нас

Секторите, които ще се развият най-добре у нас
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Стpoитeлcтвoтo, тexнoлoгиитe, тъpгoвиятa и пpoизвoдcтвoтo. Това са секторите от българската икономика, които ще се развият най-добре през следващите 12 месеца. Резултатите са от изследване проведено от ЕY Бългapия, което анализира степента на доверие на висшия банков мениджмънт към три направления – банки, банкова система и икономика.

Българската икономика ще се подбори слабо през тази година е мнението на 63% от анализираните банкови управители. Те обаче са по-оптимистични относно представянето на тяхната финансова институция. 86% от тях смятат, че им предстои растеж. Налице ще са по-изгодни за клиентите условия за кредитиране на малки и средни предприятия и то най-вече от енергийния сектор, минната промишленост и IT-сектора.

„За пocлeднитe 2 гoдини cтpoитeлcтвoтo възcтaнoви пoзициитe cи ĸaтo пepcпeĸтивeн ceĸтop. Това е един от основните фактори 71% oт бaнĸoвитe мeниджъpи да не oчaĸвaт пpoмянa в ycлoвиятa зa ĸpeдитиpaнe в cтpoитeлния ceĸтop", казват анализатори на ЕY.

Една от основните сфери, в които ще се увеличат разходите през следващите години, ще е киберсигурността. Това ще е продиктувано от влизането в сила на новия регламент за защита на личните данни, които трябва да влезе в сила през месец май тази година.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патриот
  Отговор
  1 19:31  08.02.18
  Как кои сектори - корупция, циганска безнаказаност, обществени поръчки, саниране.
 • Радо
  Отговор
  2 11:59  09.02.18
  Кои технологии? - как да произвеждаме чесън и лук, че да не го внасяме от Китай ли?...пак няма да е малко, ако и това успеем да направим като ноу-хау.
 • Манго
  Отговор
  3 12:03  09.02.18
  Забравили са сектор "Кражби" на първо място !
 • ГАЛЕВ
  Отговор
  4 10:33  10.02.18
  ЕДИН СЕКТОР СЕ РАЗВИВА СЪС СУПЕР СИЛА ОТ 10 Г НАСАМ Е РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА НАРКОТИЦИ -АМФЕТАМИНИ И КАНАБИС,НЕ НАПРАЗНО БГ Е НА ПЪРВО МЯСТО В ЕС .
 • n123
  Отговор
  5 18:31  11.02.18
  Банките надуха НОВ ИМОТЕН БАЛОН като нарочно държат лихвените проценти по парите на хората почти отрицателни. Поради тази причина цените на жилищата в България и най вече в София удариха небесата. Нереално завишени цени на жилищата,спекулативно надути от имотни агенции и строителни фирми !!! Това е което се случва в строителството и имотния сектор. Не купувайте на зелено защото ще има фирми които няма да могат да завършат сградите ,а в момента нямате никакви гаранции за парите си ,не се лъжете по уж изгодните кредити и си спомнете миналия имотен балон от 2008 ма година ,лихвите ще бъдат вдигнати до една година и ще се окажете с жилище купено на нереална пазарна цена и с кредит на който вноските се вдигат . Банковата,имотната и строителните мафия работят срещу вас и вашите възможности като хора . Бъдете умни и не купувайте на тези цени !!!!

Напиши коментар:


Публикувай