Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 08:24 3 590 9

„Дау Джоунс” с нов 4-процентов срив

  • уолстрийт-
  • индекси-
  • загуби-
  • борса-
  • пазари

Това е най-сериозният спад на основните индекси от повече от 6 години насам

„Дау Джоунс” с нов 4-процентов срив - 1

Нов срив на „Уолстрийт” – индексът „Дау Джоунс” падна с над 1000 пункта в четвъртък, продължавайки загубите от началото на седмицата, съобщава Блумбърг.

Това е най-сериозният спад на основните индекси от повече от 6 години насам и се равнява на обезценяване на акциите с 1,25 трилиона долара. Така буквално за няколко часа борсите заличиха това, което бе спечелено след новината за голямата данъчна реформа на президента Доналд Тръмп, отбелязва Ройтерс.

Сривът на "Дау Джоунс" е 4,2% - малко по-малък от този в понеделник, който доведе до сериозни притеснения във финансовия свят. S&P 500 падна 3,8 %. Така беше затвърдена тенденцията от началото на седмицата за корекции на Уолстрийт.

Анализаторите очакват да видят какво ще е отражението на новия спад върху азиатските борси, които също реагираха много негативно на срива в началото на седмицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нищо

    7 4 Отговор
    Е, и какво ?

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Дедо Грую

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "нищо":

    Е па балонът се спука. Всичко това е с цел грабеж.
  • 3 факт

    18 3 Отговор
    Защо се чудят. Бая долари се напечатаха след 2008 г.
  • 4 Дони

    12 0 Отговор
    Тая Хилъри не спря да ми подлива вода!
  • 5 Различен

    10 3 Отговор
    Дали това е началото на края за империята на злото, ФАЩ?
  • 6 Morgoth

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "нищо":

    Ами това, че някои доста богати хора им намаляват парите. От там следват сътресения по всички борси и на всички други много богати парите им намаляват. До тук добре - пука ти.
    Следва обаче, че същите тези много богати хора притежават голяма част от бизнеса в света, включително и този в България. Паднат ли им акции следва замразяване на заплатите, бонусите догодина се планират по-ниски, а засере ли се съвсем положението се почва със съкращенията. Тук вече може да започне да ти пука.
    Следващата реакция по веригата е на локалните пазари на труда, където работодателите започват да дават по-ниски заплати, защото конкуренцията на онези богатите вече не им диша във врата. И ето тук вече си прецакан и ти, а световната икономика е навлязла в поредната криза.
    Да се надяваме, че този път няма да се стигне до там.
  • 7 аве фюрер

    13 0 Отговор
    Крайно време беше . Изкуствено надутите ръстове рано или късно гърмят с оглушителен трясък . Така започна и миналата икономическа криза . Лошото този път е ,че българската икономика много повече свързана със световната , и последиците за България и българските алчни банки , ще бъдат много по лоши от преди ...

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Патриот

    1 0 Отговор
    Много се притеснявам да не взема да фалира тая страна.
    Кой ще налага санкции на Русия?
    На кого ще плащаме прескъпият ток?
    Кой ще ни граби златото и всимко останало покрай него?
    ЗНаете ли колко сороститутки ще останат в страната без препитание и ще трябва да работят?
    Нищо! да не надяваме Бойка да си повери там милиардите, окрадени от нас за да помогнем за този братски за нас народ, който ни е окупирал.