9 Февруари, 2018 10:21 2 909 1

МВнР: Словения въвежда ново електронно таксуване за ТИР-овете

  • словения-
  • тир-
  • камиони-
  • таксуване

ДАРС не предвижда „период за толеранс”

МВнР: Словения въвежда ново електронно таксуване за ТИР-овете - 1

От 01.04.2018 г., в Словения се въвежда ново електронно таксуване за превозни средства с тегло над 3,5 т, движещи се по високоскоростните пътища.

За това предупреждават от министерството на външните работи.

След тази дата няма да бъде възможно заплащането на пътната такса на пунктовете за тази цел, както и използването на електронни карти ДАРС и устройствата АВС. Всяко тежкотоварно превозно средство ще се регистрира с цел използването на системата DarsGo, както и трябва да е снабдено с устройството DarsGo, чрез което се начислява пътната такса.

Към момента регистрирането и получаването на DarsGo възможно в сервизите DarsGo. Регистрацията ще бъде възможна и на бензиностанции.

Препоръчва се потребителите на системата DarsGo да сторят това възможно най-бързо, за да избегнат очакваните опашки за регистрация при преминаването към новата система. Заплащането на пътните такси по сега действащата система може да се извършва до края на деня на 31 март 2018 г. включително. ДАРС не предвижда „период за толеранс”. За да се избегнат недоразумения, старата и новата система за таксуване за преминаване през Република Словения няма да функционират паралелно.

Словенските власти подчертават, че при липса на регистрация и устройство ще бъдат налагани глоби както на водачите на автобусите и тежкотоварните автомобили, така и на собствениците на фирмите, които своевременно не са предприели необходимите действия. Информация за снабдяване с устройството DarsGo може да бъде намерена на интернет страниците www.darsgo.si и www.darsgo.si, както и на електронната поща [email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.