3 297 3

Гърция търси български строителни материали

България се представя за първи път с национален щанд на изложението

Венцислав Михайлов

Българските компании отчитат силен интерес за износ на строителни материали в Гърция. Това стана ясно по време на Специализираното международно изложение за строителство, интериор, ВиК, басейни, СПА оборудване, ВЕИ – Infacoma & Aquatherm`2018, което се провежда в Атина. Интересът е към оборудване и аксесоари за баня, санитарни материали, столове, железария, керамика и други. Причината е в ръста на строителството в южната ни съседка. Фирмите посочват, че виждат добри перспективи за отварянето им към нови пазари. Те отчитат около 11% ръст в производството през миналата година.

България се представя за първи път с национален щанд на изложението с нова, модерна и единна визия. В проявата участват 7 български малки и средни предприятия, чието представяне се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Това са компаниите: „Арон България“ ЕАД, „Галда“ООД, „Дизайн груп“ ООД, “Модул Студио 2-8” ЕООД, „Мрамор-Риолит-Б“ АД, „Санитапласт“ АД, „Танушев“ ООД.

Българското участие е в изпълнение на проект №BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Гърция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тъмен Българин НПО защитен ДПС платен
  Отговор
  1 23:18  12.02.18
  Идеята е по-бързо да се разрушат и ремонтират !!! Всеизвестно е качеството на БГ материалите, тъмнобългарските БГ репликатори наемани за "работници" и БГ "монолитно" строителство, което е "КОНЦЕПТ" и се очаква в близко бъдеще към 3000+ година )))
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  2 06:07  13.02.18
  Сечете гори, дялайте гранит и мрамор... Докато не остане нищо от България ваща...................
 • Маркуча
  Отговор
  3 15:18  14.02.18
  7 фирми.. егаси участието.. или егаси изложението.. или егаси европейската програма.. или егаси паразитите-комисионери за да се възползвате от европейската програма.. да живей живей труда..

Напиши коментар:


Публикувай