3 388 5

Петролът на Венецуела пресъхва

Венцислав Михайлов

Петролът на Венецуела пресъхва. Причината е икономическата криза, в която е изпаднала латиноамериканската страна, отбелязва Си Ен Ен.

Месечният доклад на ОПЕК показва, че Венецуела е добивала по 1.6 млн. барела петрол на ден през последния месец. Това е спад от 20% на годишна база.

По този начин Каракас записа най-ниското си ниво от близо 30 години насам.

Венецуела е страната с най-големи петролни залежи в света, като през последното десетилетие зависимостта на местната икономика от черното злато се повиши значително.

Износът на суров петрол оформя цели 95% от общия износ на страната. С други думи, Венецуела няма друг източник на приходи в чуждестранна валута. Спадът на добива обрича популисткото управление на президента Николас Мадуро да набира свежи финанси.

Пресъхването на петрола е породено от ширещата се корупция, остарялата инфраструктура и сериозната дългова криза.

Венецуела


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мордор (гост)
  Отговор
  1 12:54  13.02.18
  Скоро и в РОБСИЯ!
 • Тръмп (гост)
  Отговор
  2 13:07  13.02.18
  Русия върви по този път!Пътят на комунизма е глад и мизерия за разлика от Партийната върхушка около Вожда Путин!
 • гост (гост)
  Отговор
  3 16:31  13.02.18
  Това за държавата с най-големи запаси е малко стара информация отпреди 5-6 години . След шистовата революция страната с най-големи запаси е САЩ , а до края на годината ще е и най-големият производител , което е още по-зле за Венецуела , щото там продаваше най-много преди !
 • antimediator (потребител)
  Отговор
  4 10:09  14.02.18
  ,,Приятелите,, на Русия постигнаха нови още по-добри резултати.
 • Уго Чавес (гост)
  Отговор
  5 00:06  16.02.18
  Венецуела е в стагнация,защото американците я вкараха в спиралата на дълговете,от която трудно ще излезе.И въпреки ,че е богата на петрол,тя не може да покрива плащанията си към МВФ поради големите лихви по кредитите,което беше и целта на международната банка.И точно поради това,че е една от най-богатите страни на петрол,беше доведена до това състояние,за да могат големите корпорации да завземат петролните залежи.Затова и беше убит Уго Чавес-героя на латинска Америка!Той не се продаде на американците и беше отровен подло.Мадуро не можа да се справи с проблемите и нещата дойдоха до тук.Той търси нови заеми,но това го натиква още повече в спиралата на дълговете!

Напиши коментар:


Публикувай