13 Февруари, 2018 15:03 3 614 2

Високите технологии, които предизвикват революция в медицината – на изложение Булмедика/Булдентал

  • иец-
  • изложение-
  • булмедика-
  • булдентал

Международният форум ще се проведе от 16 до 18 май в Интер Експо Център – София, България

Високите технологии, които предизвикват революция в медицината – на изложение Булмедика/Булдентал - 1

Високите технологии са причина за истинска революция в съвременния свят. Днес те заемат все по-важно място както в строителството, индустриалното, автомобилното, текстилното и мебелното производство, така и в хранитлно-вкусовата промишленост. Основна арена за разкриване на потенциала им е и необятният свят на медицината, който ще бъде разгърнат по време на 52-то издание на международно изложение Булмедика/Булдентал. То ще се проведе от 17 до 18 май в Интер Експо Център-София, България.

Повече от половин век утвърдилият се форум дава възможност на специалистите да се запознаят с най-модерните технологии. Булмедика/Булдентал се превърна в платформа за идеи и обмен на контакти, която на последното издание през 2017г. посетиха специалисти от България, Франция, Германия, Великобритания, САЩ, Гърция, Унгария, Сърбия, Македония, Турция, Испания, Италия, Япония, Китай, Република Корея, Албания, Украйна, Израел, Белгия, Русия, Кипър.

Магията на 3D – технологиите

На последното издание невероятния си потенциал разкриха 3D – технологиите. „От аналогови технологии, се преминава към дигитални“, категорични бяха специалистите. Според участниците принтерът, софтуерът и скенерът стават неизменна част от всяка съвременна лаборатория. Заради това не бе изненада, че по време на форума бяха представени 3D-принтери, специализирани за различните сфери на медицината.

Сред предимствата на тази технология са спестеното време и изработването на качествен продукт, съобразен с анатомията на пациента при създаването на протези. Предварителното прецизно 3D – сканиране дава възможност за създаването на подробен модел, позволявайки след това 3D – принтиращата машина да създаде продукт, съобразен с индивидуалните параметри на пациента.

В областта на денталната индустрия посетителите на Булмедика/Булдентал се запознаха с 3D – технологии, позволяващи след сканиране на челюстта с интраорален скенер, да се произведе неин модел и да се направят временни коронки. Всичко необходимо може да се изработи според индивидуалните специфики на пациента, а материалите, с които 3D принтерите изработват различните елементи, стават все по-разнообразни.

Ехографите са „очите“ на лекаря

Сред високотехнологичните продукти специалистие, които присъстваха на Булмедика/Булдентал през 2017г. се запознаха с най-модерната апаратура. Разбира се, в атмосфера пресъздаваща модерни лечебни и болнични заведения.

За нуждите на бързото и точното диагностициране професионалистите се запознаха с ехографи, с големината на съвременен лаптоп. Изложението бе и същински „пристан“ за най-високите класове ехографи, чрез които може да се проследи бременността. Сред предложенията бяха и машини от ново поколение, с високотехнологични усъвършенствани ULTRA SLIM трансдюсери и последно поколение процесори за високо качество на образа при най-компактни размери.

Медицината не спира да се развива. Доказателство за това бяха разнообразните решения от диагностични ултразвукови системи, които специалистите откриха. Любопитство предизвикваха ултра-преносимите и достъпни машини, с големината на лаптоп, отличаващи се с бързина на работа и най-съвременните технологии за обработка на изображения. За нуждите на спешната помощ бяха представени модели, съответстващи на стандарта EN 1789:2007.

Технологиите са с неограничени възможности

Сред богатството от предложения бяха и апарати за костна хирургия от най-ново поколение, комбиниращи едновременно максимална ефективност и атравматична процедура. А за осигуяване на максимално стерилна среда в болничното заведение и медицинския кабинет бяха предложени многобройни и иновативни системи за дезинфекция с бактеридно, фунгицидно, вирусоцидно и спороцидно действие.

Участие във форума през 2017 г. взеха повече от 200 директни компании и бяха представени повече от 240 новости в медицината и денталната медицина. Засилени са темповете на заявяване на участие от нови фирми за предстоящото тазгодишно издание на Булмедика/Булдентал, заявяват организаторите. Те отчитат висок интерес от нови участници от България, Китай, Сингапур, Турция, Румъния, Германия, Швейцария, Холандия, Италия, Словения, Южна Корея и Пакистан.

Изложбата се организира под патронажа на Министреството на здравеопазването в България и с подкрепата на съсловните организации – Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз, Съюз на зъботехниците в България, Асоциацията на денталните дилъри в България и Български фармацевтичен съюз.

Технологиите са с неограничени възможности. Това е мнението, около което се обединяват посетителите на международното изложение Булмедика/Булдентал.

Подробна информация ще откриете на bulmedica.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо

    5 0 Отговор
    Високи технологии, пишете, а като отида при лекаря, първата му работа, преди да ме прегледа, е да ми изпише ново лекарство!

    Коментиран от #2

  • 2 НАТО ВЕЦ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "дядо":

    Ми прилага ти последната излязла на пазара "висока технология". ;)