15 Февруари, 2018 13:43 3 845 2

Разкриха измама за 1.8 млрд. USD

  • индия-
  • банка-
  • измама

Измама за 1.8 млрд. USD разкри втората най-голяма държавна индийска банка. Стойността на извършеното нарушение е близо 30% от пaзapнaтa ĸaпитaлизaция нa Рunјаb Nаtіоnаl Ваnk (РNВ), съобщава ВВС.

Измама се състои в изпълнението на неоторизирани транзакции към „определен брой клиенти”. Опасенията са, че откраднатата сума може да се отрази негативно не само на други банки, но и да подрони доверието към целия сектор.

Въпреки, че направи изявление към акционерите, РNВ не съобщи повече подробности. В резултат на разкритията стойността на дяловете на институцията се обезцениха с близо 10%.

Това не е първата крупна измама. Като цяло през последните години има много критики за това, че надзорът в държавните банки е занижен. Това доведе до ръст на лошите кредити и принуди правителството на Индия да влее в банковия сектор през октомври 2017 г. 32 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    7 0 Отговор
    Банковите измами са в цял свят и Индия не е изключение. При нас това са КТБ и ПИБ ! Винаги имат политически чадър. Но какво друго да се очаква в консуматорски Свят подчинен на Офшорки и продажни политици !
  • 2 гост

    6 0 Отговор
    Не могат да стигнат КТБ, за милиард хора спрямо 5млн. ние ги водим със стотици проценти повече измами и кражби, имаме повод за национална гордост.