3 473 2

Разкриха измама за 1.8 млрд. USD

Милена Богданова

Измама за 1.8 млрд. USD разкри втората най-голяма държавна индийска банка. Стойността на извършеното нарушение е близо 30% от пaзapнaтa ĸaпитaлизaция нa Рunјаb Nаtіоnаl Ваnk (РNВ), съобщава ВВС.

Измама се състои в изпълнението на неоторизирани транзакции към „определен брой клиенти”. Опасенията са, че откраднатата сума може да се отрази негативно не само на други банки, но и да подрони доверието към целия сектор.

Въпреки, че направи изявление към акционерите, РNВ не съобщи повече подробности. В резултат на разкритията стойността на дяловете на институцията се обезцениха с близо 10%.

Това не е първата крупна измама. Като цяло през последните години има много критики за това, че надзорът в държавните банки е занижен. Това доведе до ръст на лошите кредити и принуди правителството на Индия да влее в банковия сектор през октомври 2017 г. 32 млрд. USD.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 14:39  15.02.18
  Банковите измами са в цял свят и Индия не е изключение. При нас това са КТБ и ПИБ ! Винаги имат политически чадър. Но какво друго да се очаква в консуматорски Свят подчинен на Офшорки и продажни политици !
 • гост
  Отговор
  2 16:21  15.02.18
  Не могат да стигнат КТБ, за милиард хора спрямо 5млн. ние ги водим със стотици проценти повече измами и кражби, имаме повод за национална гордост.

Напиши коментар:


Публикувай