Last news in Fakti

19 Февруари, 2018 11:32 3 391 5

Собственикът на Милан банкрутира

  • милан-
  • собственик-
  • китай-
  • ли юнхун-
  • банкрут-
  • банкрутира-
  • бизнес

Облаците над Милан се сгъстяват

Собственикът на Милан банкрутира - 1
Снимка: БТА/ AP

Финансовата ситуация в италианския гранд Милан никак не е розова. От месеци се твърди, че собственикът на клуба Ли Юнхун изпитва тежки икономически затруднения. „Ню Йорк Таймс“ дори написа, че той е абсолютно неизвестен в родината си Китай.

„Кориере дела Сера“ съобщи, че китайският бизнесмен вече е неплатежоспособен и неговите активи ще бъдат продадени на търг. В последния доклад се твърди, че ситуацията се е влошила до такава степен, че Ли Юнхун на практика вече е неплатежоспособен.

Китайската комисия за регулиране на ценни книжа води разследване срещу бизнесмена по обвинения, че в продължение на месеци е укривал фалита си от властите. Той похарчи 740 милиона евро, за да закупи Милан от дългогодишния собственик Силвио Берлускони.

Продажбата на клуба обаче беше извършена чрез заем с висока лихва от рисковия фонд Elliot Management. Италианските медии твърдят, че Ли Юнхун не може да погаси заема. Китайският бизнесмен е разполагал само със €100 милиона собствени средства. €300 милиона са взети от Elliot, докато другите €340 милиона – през офшорки.

През летния трансферен прозорец Милан закупи нови футболисти за над €200 милиона. Представянето на „росонерите“ на терена обаче е посредствено за поредна година. Въпреки високите очаквания, тимът заема седмата позиция във временното класиране на италианското първенство. По всичко личи, че Милан няма да се класира за Шампионската лига, което ще нанесе сериозен финансов удар по клуба. Голяма част от инвестициите няма да бъдат възвърнати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоз да нйеи българче

    7 1 Отговор
    Как със 100 милиона Е ще купиш отбор за 740м Е ? Сега вместо да живее като богаташ в Италия може да остане без нищо, само у нас съм виждал подобно безхаберие и разхищение
  • 2 Този

    1 1 Отговор
    Мисле че е от столипиново
  • 3 Реалист

    3 0 Отговор
    Сега е момента Домусчиев да му хвърли някой лев и лудите да продължат напред :):):)...
  • 4 агент

    1 1 Отговор
    домусчиев давай ти си!
  • 5 Slavic Vibes

    1 0 Отговор
    Облаците колкото и да се сгъстяват над Милан, треньора им е Гатузо, чието име е Гатузо, а не прякор. А нашият — Херо, герой някакъв ли? Херо! Някой само да ми каже кво точно е направил, че да му викат Херо, моля.