Last news in Fakti

23 Февруари, 2018 18:43 5 385 11

„Инерком” придоби всички активи на ЧЕЗ

  • чез-
  • инерком-
  • продажба
„Инерком” придоби всички активи на ЧЕЗ - 1

Договорът за продажба на ЧЕЗ на „Инерком България” беше подписан на 23.02.2018 г. Процедурата по продажбата, която привлече множество международни участници, се проведе съгласно законите на Република Чехия. Предстои сделката да бъде одобрена от българските регулаторни органи, едва след което ще бъде финализирана. Дружествата, обект на сделката са: “ЧЕЗ България” ЕАД, “ЧЕЗ Електро България” АД, “ЧЕЗ Разпределение България” АД, “ЧЕЗ Трейд България” ЕАД, “ЧЕЗ информационни и комуникационни технологии Българи” ЕАД, “Фри Енерджи Проджект Орешец” ЕАД и “Бара Груп” ЕООД.

„Осъзнаваме обществената значимост на бизнеса, който ще придобием. Гордеем се, че сме сред малкото български компании, които инвестират в толкова мащабен проект в енергетиката. Първостепенна задача е да развиваме постигнатото от ЧЕЗ в условия на диалог с всички заинтересовани страни. Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти на ЧЕЗ, служителите, ръководния екип и партньорите на дружествата. Ангажирани сме да работим прозрачно, изцяло в интерес на българските потребители, при спазване на законодателството и регулаторните изисквания. Това е голяма стъпка в развитието на нашата компания и ние се отнасяме много професионално и отговорно към нея“, каза Гинка Върбакова, собственик на дружествата от групата на „Инерком” в съобщение изпратено от компанията до медиите.

„Вложихме много време, средства и усилия в подготовката на тази сделка. Ние, както и всички останали кандидати, преминахме през много проучвателни етапи и покрихме множество изисквания на продавача ЧЕЗ, а. с. и мажоритарния собственик в лицето на чешката държава. Предоставихме документи, одити, финансова и търговска информация, изискани в процедурата. Доказахме, че имаме опит и капацитет да придобием и управляваме дружествата в България в една изключително тежка процедура с множество международни конкуренти“, каза Милена Стоева, председател на Съвета на директорите на “Инерком България” ЕАД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ads

    6 29 Отговор
    Всеки собственик може да си продава на когото реши. Щом купувача плати исканите пари. Голям рев каква била тая Гинка. Ами ако няма законови пречки, Гинка ще е. Аман от комунисти.

    Коментиран от #11

  • 2 dufi

    23 1 Отговор
    Смениха медните проводници със аломиниеви и сега продават, а кой ще плаща загубите сещтате се налй

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 gozzini

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "dufi":

    Е по голяма глупост не бях чел в този сайта ... :D :D :D Би ли ми обяснил кога в не химически аагресивни среди какваито примерно има около химическите заводи в Девня е имало въздушна мрежа изпълнена с нещо различно от алуминиев проводник. Поне когато пишете прочетете малко, че се излагате като кифладжий...
  • 5 кучето шаро

    11 1 Отговор
    Фирмата е с 50 000 лв. активи !
  • 6 ikem

    15 3 Отговор
    Браво на кака Гинка ! Таз година ЧЕЗ, до година да си купи България !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГЕРБаха ни майката

    15 1 Отговор
    Аве защо никой не пита от къде кака Гинка извади над 320 милиона ?????
    Ако ги има законно ли ги е изкарала, а ако ги е взела на заем, кой и срещу какво и ги дава ???
    Типична ГЕРБ схема с бушон ?
    Боко яко е задобрял тоя път скъса опашката за рекордно време !
  • 9 ЗЕВС

    15 0 Отговор
    Зад Гинка стоят други хора с пари, които трябва да бъдат изпрани!
  • 10 КТБ рефинанс

    8 1 Отговор
    Като беше кмет хариза Софииска вода
    през 10-те години ни затри здравеопазването тотално
    а сега прилапаха и ЧЕЗ а нали се есщате че като свърши усвояването на Еврофондовете и всичко е вече разпределено все някога ще се тръгне към развитие Тоя който Ти държи
    водата и тока ше Те прави на маимуна.Особенно при либерален пазар
  • 11 Гинка БСП

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ads":

    Изчакай да видиш че таз Гинка почти сигурно е свързана с БСП, все пак те се занимават с бизнеса с ток у нас