2 584 1

Възход на туристическата индустрия в Република Китай

Тайван се стреми да стане топ дестинация за туристи

Виолина Цветанова

Република Китай от дълго време насам набляга на развитието на туристическата индустрия, вярайки, че тя е изключително доходоносна и може да послужи като стабилна основа за изграждане на приятелски отношения с други страни от международната общност. В тази връзка, вицепрезидентът Чен Чиен-джен подчерта ефективността на правителствената политика, имаща за цел да привлече повече посетители.

През миналата година Тайван приветства с „Добре дошли“ рекордните 10,74 милиона туристи. По думи на вицепрезидента успехът за това до голяма степен се дължи на тясното сътрудничество между публичния и частния сектор.

Чен Чиен-джен направи своето изявление по време на старта на Туристическия фестивал в Тайпе. Инициатива на Бюрото по туризъм към Министерство на транспорта и съобщенията, събитието съвпадна и с Фестивала на фенерите.

Според Чен, голяма част от рекордния брой посетители се пада на граждани на страни, таргетирани от Новата политика (New Southbound Policy), имаща за цел да задълбочи връзките на Тайван с десетте държави-членки на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия и шест страни от Южна Азия, Австралия и Нова Зеландия в области като селското стопанство, бизнеса, културата, образованието, туризма и търговията.

Вицепрезидентът на Тайван каза също, че дължи успеха в сферата на туризма и на многобройните правителствени инициативи, сред които са осигуряването на безвизов режим за граждани на Бруней, Филипините и Тайланд, създаването на по-приятелска среда за мюсюлманите и органиирането на специални обиколки,имащи за цел да привлекато повече туристи.

Чен прина, че това е само началото. Правителството работи съвместно с частния сектор за разработване на подобрени пакети от продукти и услуги, които да подобрят качеството на туристическата индустрия и да превърнат Тайван в топ дестинация.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Петър
    Отговор
    1 20:09  04.03.18
    Голема работа са тия китайци

Напиши коментар:


Публикувай