2 323 0

Призоваха Тръмп да се откаже от вносните мита

Вносните мита ще разпалят търговска война

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Председателят на Камарата на представителите Пол Райън призова администрацията на президента Доналд Тръмп да ​​не въвежда мита на вноса на стомана и алуминий, цитирайки наличието на рискове за американската икономика от една търговска война.

„Изключително сме обезпокоени от последиците от една търговската война и настояваме Белия дом да не продължава да разработва този план. Новият закон за данъчната реформа даде тласък на нашата икономика и ние със сигурност не искаме да застрашаваме този позитивен ефект", заяви Ашли Стронг, която е говорител на Пол Райън, предаде „Ройтерс“.

Анонсираните от президента Тръмп планове за предстоящо налагане на високи митнически тарифи за вноса на стомана и алуминий в САЩ доведоха до редица сериозни предупреждения - както от страна на основни американски съюзници като Европейския съюз, така и от видни републикански депутати като Пол Райън, Кевин Брейди и Дейв Райхерт.

Критиците на вносните мита посочват, че новите такси реално няма да защитят американската икономика и работни места, а могат да доведат до повишение на цените за американските потребители. Още в предизборната си кампания Тръмп обеща да работи за защита на местната икономика и бизнес.

САЩ


Още по темата

 • Кристалина Георгиева предупреди Тръмп

  Кристалина Георгиева предупреди Тръмп

  Главният изпълнителен директор на Международната банка за възстановяване и развитие и на Международната асоциация за развитие в групата на Световната ...
  8.03.2018
  2 997
  18
 • Тръмп разпалва търговска война

  Тръмп разпалва търговска война

  Решение на американския президент Доналд Тръмп може да разпали търговска война. Държавният глава обяви, че ще бъдат въведени вносни мита върху ...
  2.03.2018
  3 052
  6

Напиши коментар:


Публикувай