Last news in Fakti

9 Март, 2018 17:55 4 557 4

Държавата с най-високи разходи за отбрана

  • отбрана-
  • разходи-
  • европа
Държавата с най-високи разходи за отбрана - 1
Снимка: Shutterstock

Сред държавите от Европейския Съюз Естония е държавата, която отделя най-много за отбрана съотнесено към БВП на глава от населението на съответната страна, сочат данните на Eurostat. Тя отделя 2.4% от БВП. На второ място е Гърция с 2.1%. Бронзовият медал е за Великобритания с 2%.

Най-ниски са разходите за отбрана в Ирландия, където те представляват 0.3% от БВП на глава от населението. Следват Люксембург с 0.4% и Австрия и Малта с 0.6%.

В еврозоната като цяло разходите за отбрана са 1.3%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    21 0 Отговор
    В никакъв случай не пишете за България:) Това е държавна тайна!;)
  • 2 Kcaniba

    17 6 Отговор
    Естония е амерска магистралка, маскирана като държава.
  • 3 Дикембе Мутомбо

    4 0 Отговор
    Тъжното е, че става дума за % от БВП на глава от населението. Страх ме е да погледна в абсолютна стойност, че ние и с три пъти по-голям процент от последния (Ирландия) в абсолютна пак може да са по-малко...

    Факти, давайте нещо по-положително. Самоубийства днес не са ли ставали?!
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    Дадоха и положителни. Мотоциклетист се разби в бетонна стена; Разбиват коли, крадат документите; Дрогиран турски шофьор с марихуана в гащите;.... Има. Не е като да няма и положителни новини.