2 674 1

Тайван разреши вноса на свинско месо от Италия

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Тайванското правителство обяви, че вдига ембаргото за внос на свинско месо от Италия.

След дълги преговори, прегледи в селските стопанства и фабрики, както и научни и технически проверки, Тайван призна превъзходното качество на италианските продукти. Това на практика означава шанс за световноизвестното прошуто да дебютира на пазар от близо 24 милиона души.

„Това е важен резултат, за който в продължение на години работи Интерпарламентарната група за приятелство между Италия и Тайван, заяви председателят й Лусио Малан.

Комисията се състои от сенатори и депутати от всички политически групи, мнозинство и опозиция. „На всички тях изразявам дълбока благодарност за продължаващия ангажимент за насърчаване на развитието на отношениятa във всички области между двете страни“, каза още Малан.

По думите му целта е постигната благодарение на ползотворното сътрудничество с компетентните лидери на RAI и MED, както и с ръководителите на италианското представителство в Тайпе.

Италия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Дикембе Мутомбо
    Отговор
    1 15:29  10.03.18
    От България има ли подобна забрана? Не им ли трябват Пеевски, Лиляна Павлова, Искра Фидосова и Корнелия Нинова? Знам, че последната не е дебела, но много ме дразни и покрай другите може и да не се забележи...

Напиши коментар:


Публикувай