Last news in Fakti

12 Март, 2018 22:11 5 288 8

Голяма авиационна сделка

  • turkish airlines-
  • airbus-
  • boeing
Голяма авиационна сделка - 1
Снимка: Shutterstock

Турският национален превозвач Turkish Airlines ще придобие 60 самолети от двата най-големи авиопроизводители – Airbus и Boeing. Те ще бъдат доставени на етапи в следващите 6 години. Шест от широкофюзелажните машини ще бъдат доставени през 2019 г., 14 – през 2020 г., 10 – през 2021 г., 12 – през 2022 г., 11 – през 2023 г., и 7 – през 2024 г. Общо 30 летателни машини B787-9 са поръчани от Boeing и 30 A350-900 от Airbus.

Договорите с двата авиопроизводители бяха подписани на високопоставени държавни срещи. Първата беше с американския Boeing по време на визитата на турският президент Реджеп Ердоган през септември 2017 г. в Ню Йорк. А през януари тази година в Елисейския дворец беше подписан меморандум за разбирателство с Airbus в присъствието турския президент и френския му колега Емануел Макрон.

„Предварителните споразумения се превърнаха в сигурни и конкретни поръчки, тъй като считаме за много важно да отговорим на нуждата от широкофюзелажни самолети за новото летище в Истанбул, което след завършването си ще бъде нашият нов център. Тази голяма стъпка допълнително ще укрепи нарастващата ни флотилия до 2023 г., когато е и 100-та годишнина на Република Турция, ще ускори развитието на Turkish Airlines и ще добави допълнителна стойност към турската гражданска авиация като цяло” е мнението на Мехмед Илкер Айджъ председател на Управителния съвет и Изпълнителния комитет на авиокомпанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Константинопол

    8 21 Отговор
    Че закакво им са тези самолети на пуйките.Кого ще возят като няма да има пуйкистан!

    Коментиран от #2

  • 2 Реалист

    17 19 Отговор

    До коментар #1 от "Константинопол":

    Ти за какво живееш след като няма да има Булгаристан:)

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 3 Мдааа

    16 7 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Опс ,една реална чалма
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Aham

    21 9 Отговор
    Чалмата е кофти същество. Гадно му е в собствената кожа, но гледа да навреди и на всички около него...
  • 6 Българин

    19 9 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    България ще я има докато има живот на тази планета !!За разлика от мисиристан която няма да съществува
  • 7 СССР

    8 6 Отговор
    Другари що фесовете си поръчват тия капиталистически упадъчни самальоти е не нашите свръх модерни АН и ТУ ...?!?

    Коментиран от #8

  • 8 SU 100

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "СССР":

    Май не си чувал за 100 - местния тяснофюзелажен СУ 100 Суперджет. Кумулативните поръчки за 2018 са 180 самолета. От догодина ще летят от Лондон Сити Аирпорт с Flybe и AmbrАir liveries. Самолетите се правят на река Амур в далечния изток и стандартния 108 местен вариант се продава за $35 милиона.