19 Март, 2018 10:21 35 434 1

Защо "Заедно в час" е точното място за вас

  • заедно в час-
  • фондация-
  • място-
  • кандидатсване-
  • преподаване-
  • развитие-
  • образование-
  • кариера

Кандидатстването за следващия випуск участници в програмата за професионално и лидерско развитие е отворено до 25 март

Защо "Заедно в час" е точното място за вас - 1

Фондация “Заедно в час” вече близо осем години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията помага за това нови хора – успешни професионалисти и завършващи студенти, да влязат в системата на българското образование и да работят дългосрочно за положителна промяна и намаляване на образователното неравенство в страната. Участниците по програма “Заедно в час” преподават минимум две години в училища, където мнозинството от учениците имат ниски резултати. Преди това преминават интензивно обучение, а по време на двете години и след тях получават подкрепа за професионалното си развитие от организацията.

Защо "Заедно в час" е точното място за вас


“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All. Повече за организацията и програмата може да разберете на www.zaednovchas.bg.

Завършвате висшето си образование и търсите най-добрата следващата стъпка за професионалното си развитие? Работата ви вече не ви носи удовлетворение и се стремите към място, на което да се чувствате полезни не само за себе си, но и за обществото? Искате да развиете важни професионални и лидерски качества, да споделите опита си с ученици и да им помогнете да открият своите пътища в живота? Ако се разпознавате в някоя от тези ситуации, може би “Заедно в час” е правилното място за вас. Ето и още няколко причини, заради които да обмислите програмата за професионално и лидерско развитие като своя следваща стъпка. Първият етап на кандидатстването за нея става чрез попълване на онлайн формуляр на https://apply.zaednovchas.bg/ до 25 март.

Преподаването развива ключови умения

Каквито и бъдещи професионални планове да имате, работата като учител ще ви научи на много важни умения, които могат да са ви от полза за различни кариерни сфери. Сред тях са комуникационните и организационни умения, работата в екип и с разнообразни групи хора. Участниците в програма “Заедно в час” преминават през обучение по международния модел „Преподавай като лидер“, а тези, които нямат професионална квалификация „учител“, придобиват такава от университет партньор на организацията.

Работата за кауза носи смисъл

“Заедно в час” работи за подобряване на образованието в България така, че всички деца в страната да придобият знанията и уменията, които да им помогнат да се справят в живота, да реализират потенциала си и да бъдат щастливи. Участниците в програмата пряко допринасят за тази цел.

Участниците получават подкрепа в работата и развитието си

По време на двете години преподаване участниците в програма “Заедно в час” работят с координатори – хора с опит в сферата на образованието, които подкрепят учителите в ежедневната им работа. Програмата включва и много обучения – не само преди започването на работа в училище, но и продължаващи по време на двете години. Организацията предоставя възможности за специализация в различни кариерни пътеки след завършването на програмата, свързани с каузата за подобряване на достъпа до качествено образование за всички деца. Пред участниците има и редица възможности за трупане на опит и черпене на добри практики от цял свят, благодарение на глобалната мрежа Teach For All.

Защо "Заедно в час" е точното място за вас

“Заедно в час” е общност с една голяма цел – по-добро образование

“Заедно в час” е голяма общност от хора с обща визия за образованието. Сред тях са възпитаниците на програмата и настоящите учители, екипът на организацията, корпоративни и институционални партньори, които припознават мисията на организацията. Всички те се подкрепят взаимно и търсят начини за съвместна работа. Участниците по програмата имат достъп до възможности за включване в проекти на други неправителствени и бизнес организации, в работни групи за изготвянето на препоръки за подобряване на образователната система и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ядеитн

    1 0 Отговор
    Айде, айде - знаем ги добре тези! Хич не са безопасни! кой има малце акъл - да чете: http://a-specto.bg/kam-golyamata-tsel-s-golemiya-brat/