Last news in Fakti

21 Март, 2018 08:47 3 002 0

Министерството на туризма ще подкрепи честванията на 1-ви и 2-ри септември

  • велинград-
  • ангелкова-
  • хотелиери
Министерството на туризма ще подкрепи честванията на 1-ви и 2-ри септември - 1

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна във Велинград с представители на местната власт и туристическия бранш от региона. Кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев благодари на министър Ангелкова за разбирането и подкрепата, която винаги ни е оказвала, а Председателят на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” – Златко Златанов и благодари за приятелското отношение към Велинград и туристическия бранш.

Министерството на туризма ще подкрепи честванията на 1-ви и 2-ри септември

Д-р Коев изрази задоволството си, че всички сме обединени и работим заедно за двете знакови събития, които ни предстоят на 1-ви и 2-ри септември, а от своя страна г-жа Ангелкова обеща, че Министерството на туризма ще подкрепи финансово тържествата за двата юбилея. Тя подчерта още, че наградата за Велинград като СПА столица на Балканите, връчена през 2008 г. от Световната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите IHRA, е много важна, както за общината, така и за страната ни.

Министерството на туризма ще подкрепи честванията на 1-ви и 2-ри септември

В хода на срещата бяха поставени редица въпроси от страна на хотелиерите, както и проблеми, които касаят местната власт. Министър Ангелкова и д-р Коев отговориха изчерпателно и поеха ангажименти за тяхното разрешаване.

Добрата новина, бе че ще се обърне специално внимание на общините, които са определени като курортни центрове или национални курорти, за да ползват приоритетно финансиране. Стана ясно, че Министерството на туризма работи по обществената поръчка за създаване на Единна система за туристическата информация (ЕСТИ), която трябва да свърже в реално време регистрите на хотелите с МВР, НАП и общините, а до 6 месеца ще бъде готова и демоверсията на системата.

След срещата министър Ангелкова, народният представител от ГЕРБ – Димитър Гечев и кмета д-р Коев посетиха ПГИТ „Алеко Константинов”, където се срещнаха с преподаватели и възпитаници на гимназията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА