Last news in Fakti

23 Март, 2018 10:06 18 410 13

Мъск с компенсация от 2.6 млрд. USD

  • tesla-
  • мъск-
  • компенсация-
  • пари
Мъск с компенсация от 2.6 млрд. USD - 1
Снимка: Shutterstock

Глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa Теѕlа Илон Mъcĸ ще получи компенсация в размер на 2.6 млрд. USD. Според икономисти това е най-голямото плащане в американската корпоративна история, което е базирано на акции. Сумата обаче Мъск ще получи при достигане на компанията на определени цели в сферата на продажбите и в случаи, че акциите поскъпнат до определено ниво, решиха акционерите. Планът, който гласуваха собствениците е за срок от 10 години. Първото плащане Мъск ще получи при достигане на Теѕlа на пaзapнa ĸaпитaлизaция oт 100 млрд. USD. Kъм днeшнa дaтa тя e 53.47 млрд. USD. За да получи Мъск пълната компенсация цената на Теѕlа трябва да достигне главоломните 650 млрд. USD.

Близо 25% от компанията Теѕlа е собственост на Илон Мъск. Въпреки това той не участва в гласуването.

След новината за огромната компенсация, акциите на Теѕlа поскъпнаха с 3%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    23 3 Отговор
    Ако успее ще ги получи, ако не успее може тези 10г. да не получи нищо, а ако се изложи и компанията претърпи крах, то той ще загуби милиарди.
    Това е да си отдаден и да си отговорен към компанията и продукта.
    Шефовете на другите компании са на заплата без оглед на представяне и дори Меркел се беше възмутила как немските компании са забъркани в скадали за милиарди, акционерите им търпят загуби, а заплащането на шефовете се удвоило и те взели десетки милиони отгоре спрямо успешна година без скандали.

    Коментиран от #3

  • 2 Д'мин

    26 11 Отговор
    На държавните дотации, компенсации ли им викат вече?

    Коментиран от #13

  • 3 Зорлем

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ако при това положение на собствеността и "заплатата" в Тесла, Мъск се води за "отдаден" на компанията си, то тогава Майкъл Дел например направо е за канонизиране в светец след това, което направи преди 4-5 години!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зорлем":

    Майкъл Дел има ли още 3 огромни компании, които да са напълно негова собственност и да не са листнати на борсата, каквато е само Тесла от всичките компании на Мъск?

    Коментиран от #5

  • 5 Зорлем

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Тъй като не го боготворя не го знам, какво има и какво няма, на ако ще се надцакваме тогава ще кажа, че Уорън Бъфет пък има, но какво от това?

    И вземи си признай най-сетне, че просто "гуруто" Мъск ти е фетиш, защото всички религиозни фанатици имат нужда от "пастир", че да си те подкарваме по каналния ред наравно с всички безмозъчни "групита", които пищят и си късат бикините като видят идолите си.
  • 6 гост

    8 3 Отговор
    Вместо да се занимавате с глупости , вижте кое е главното в статията , а не какво ще вземе Мъск ! Тесла се цели в капитализация от 650 МИЛИАРДА и то само след 10 години !!!!!!!!!!!!! Това е ПОВЕЧЕ от ЦЯЛАТА европейска автоиндустрия накуп !!!!!!!! А същата се бори не да увеличи , а поне да запази настоящите си цени !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Зорлем

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ти обаче тъпо и упорито продължаваш да си мислиш, че Тесла и Мъск откриват топлата вода.

    Капитализацията им, викаш, е голяма и те искат да стане рекордна. Хм, това май ми звучи познато... А, май имаше преди 20-ина години едни Енрон и едни Уърлдком (Worldcom), които бяха с рекордни за времето си капитализации, и които щяха да променят съответно енергийния и телекомуникационния бизнес. Припомни ми, моля те, как се развива капитализацията им откъм 2000-та година насам, че остарявам вече и забравям!

    Или те Мъск и Тесла, викаш, не са такива, а?

    P.S. И внимавай само да не изтъркаш шифта и удивителния знак на клавиатурата си докато защитаваш обекта на фетиша си.
  • 8 marquise

    5 0 Отговор
    Как се би променила съдебната ни система, ако на магистратите се заплаща в зависимост от качеството на свършената от тях работа в точното прилагане на закона спрямо всички субекти?
  • 9 Цветан Борисов

    3 4 Отговор
    На такива предприемачи като него света се движи напред. това. Аз​ ВИ благодаря.Ще Ви подкрепя.
  • 10 Цветан Борисов

    2 3 Отговор
    На такива предприемачи като него света се движи напред. това. Аз​ ВИ благодаря.Ще Ви подкрепя.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Шибил

    1 0 Отговор
    Ако има 3 световна война забравете за капитализация и сомпенсация.
  • 13 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Д'мин":

    Дотациите са за ВСИЧКИ производители на електромобили , а това , че другите не могат или не искат да ги вземат си е техен проблем ! А специално другите американски са взели толкова , че Тесла не може ги стигна и след 20 години !!