Last news in Fakti

26 Март, 2018 15:54 3 338 15

Владо Каролев: Гоним европейците по доходи от 2000 г.

  • заплати-
  • доходи-
  • ес-
  • евростат

Ускоряването на ръста в заплатите е сериозно в последните 4 години

България отново попадна на дъното на европейска класация по доходите на работещите.

Според последни данни на Евростат българската минимална заплата е най-ниската в целия Европейски съюз, а почасовото заплащане у нас е над 4 пъти по-малко от страните в общността.

По този повод Владимир Каролев заяви,че тенденцията в сферата на доходите е България след 2000 година да настига средноевропейските доходи.

"Ускоряването на ръста в заплатите е сериозно в последните 4 години. Ясно е, че скоро няма да стигнем европейските доходи, но въпросът е дали вървим в правилната посока. Според мен се движим добре", отбеляза икономистът пред телевизия "България он ер".

Каролев е категоричен, че минималната работна заплата е крайно ниска за столицата, но в същото време тези пари за хората от някое село са предостатъчни.

"Има 6 държави, в които няма минимална работна заплата. Една от тях е Швейцария. Не е водещ фактор стойността ѝ за състоянието на финансовия ни пазар. По-добре е да се направи диференцирана заплата, защото доста често на хората се плаща на ръка. Реално качване на доходите има, но са нужни по-добри технологии и по-добро образование", завърши Владимир Каролев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вгз

    30 2 Отговор
    На въжето!
  • 2 Morgoth

    21 3 Отговор
    За качване на доходите е нужно само държавата да не се меси. В IT сектора държава няма и виж какви са заплатите. И други сектори може да живнат, ако пипалата на дъжравата и олигархията не ги държат.
  • 3 Лъжеца

    24 1 Отговор
    Доходите на тоя ментор сигурно са се вдигнали многократно но не и обикновените хора.Лъже вече двадесет години и вместо да го започне прокуратурата всеки ден е по телевизиите.По времето на царя ни оправиха за осемстотин дни.След това той настояваше Ной много за плоският данък да в може милионерите да плащат наравно с бедняците ,а доскоро съветваше недоносчето Лукарски.Алчен мазника всезнайковци по всички теми само и само да се облажи.
  • 4 Лъжеца

    8 0 Отговор
    Доходите на тоя ментор сигурно са се вдигнали многократно но не и на обикновените хора.Лъже вече двадесет години и вместо да го започне прокуратурата всеки ден е по телевизийте.По времето на царя ни оправиха за осемстотин дни.След това той настояваше най много за плоският данък да може милионерите да плащат наравно с бедняците ,а доскоро съветваше недоносчето Лукарски.Алчен мазник всезнайко по всички теми само и само да се облажи.
  • 5 Diss

    7 9 Отговор
    България можеше да бъде приета в ЕС още след 2рата Световна Война, но ЕС не се интересуваше от БГ, въпреки че БГ си беше сравнително развита за онези времена и имаше потенциала за повече. Затова БГ стана част от СССР и народа трябва да им е благодарен или не , нз, те си решават, но ако не бяхме станали част от СССР - Югоизточния район нямаше да е част от БГ, а щеше да е част от Турция. След разпада на СССР, БГ можеше още през 1992 година да стане част от ЕС - тогава БГ имаше развита икономика, образован и здрав народ, пазари на изток. Но ЕС не искаха БГ, чак на 11.09.2001 година, след атентатие в Ню Йорк , се тръгна към политика на война с Близкия Изток и БГ стана интересна за НАТО като сухопътен коридор към Близкия Изток. Затова започнаха преговори за присъединяването на БГ и тя беше приета 2007 година в НАТО, защото на НАТО им трябва БГ територията за транзит на оръжие и войски към Близкия Изток. Освен това ЕС върви към война с Турция и БГ е основната територия на която ще се водят бойните действия. Сега НАТО и ЕС искат да присъединят Сърбия, защото Сърбия е основен коридор през който да се движи сухопътната армия на НАТО от Германия към България, за да воюват на наша територия с Турция. Ако планът на ЕС за атентатите през 2001 година и войната с тероризма не се беше осъществил - БГ още нямаше да е част от ЕС, защото западноевропейците никога не са харесвали, уважали и искали БГ. Ние сме в ЕС заради НАТО и заради нищо друго. Така че народа да не очаква
  • 6 Владо Вр

    10 0 Отговор
    А, дано се запрат за стотина години. Тогава може и да ги стигнем - евентуално.
  • 7 Азазел

    10 0 Отговор
    след 2000-ТА година да настига средноевропейските доходи или след 2000 годинИ да настигНЕ ...
  • 8 Марио

    10 0 Отговор
    И къде са тия доходи,че не ми е ясно?Или може би в вашите ръце и в държавата??
  • 9 гост

    7 1 Отговор
    Определено сме с европейски стандарт особено по цени на имотите.Цени на храните,на ел.енергия,вода и т.н.Сега кой какво получава ...
  • 10 Борис

    9 0 Отговор
    В коя европейска държава през 2000 г.са всимали по350 евро бе лъжец?
  • 11 Азсъм

    4 0 Отговор
    Каролев ,
    ти какво работиш?
    Но каквото и да е- съм сигурен, че заплатата не ти стига! Но ако я дадеш на мен - на мен ще ми стигне !
  • 12 Ядеитн

    2 2 Отговор
    Забогате народа. Може и да го не види, ама забогате. Едно време разни мишоци ми са редяха на опашка за по 150 - 200лв., а сега на 510 са капризят. Да пада минималната заплата, че сал ма набутва за осигуровки.
  • 13 1234

    5 0 Отговор
    Каква държава ти се меси на тебе,не виждаш ли ,че държава няма,това е мафията,тя се меси,дава все по малко пари на работещите за да взима по вече пари.Докато тези мафиоти управляват нищо няма да се подобри.Вземали сме по вече,грънци сме вземали може би след 2000 години е имал предвид Каролев защото 2000 година мина преди 18 години.
  • 14 Ха де

    4 0 Отговор
    В някое село били предостатъчни 200 лв пенсия, за заплатите незнам, щото там почти не останаха млади и работещи хора... Всичко е на доизживяване. Каролев, не ни напомняй за себе следващите поне 6 месеца, че предизвикваш едно искрено отвръщение, защото специалисти като теб ни докараха до това африканско положение.
  • 15 тука е така

    0 2 Отговор
    Абе вие в този сайт сте големи манипулатори,Каролев не съм го чувал да казва че минималната заплата от 510лв е ПРЕДОСТАТЪЧНА в някои места на Б-я,каза че има работодатели които плащат минимална работна заплата защото по-голяма не могат да дадат защото не могат да реализират печалба,вие като сте големи философи защо не ходите да създадете работни места в провинцията па да видим какви ще са ви заплатите.