Last news in Fakti

17 Април, 2018 15:28 931 3

Безработицата в Европейския съюз е 7%

  • ес-
  • безработица-
  • младежи-
  • мариан тейсен-
  • бисер петков-
  • заетост

Положителни тенденции на Стария континент

Безработицата в Европейския съюз е 7% - 1
Снимка: Shutterstock

7,1% е безработицата в Европейския съюз, като нивото е най-ниското от 2008 година насам. Младежката безработица в общността също намалява, но остава сравнително висока.

Към момента 3 милиона и половина младежи или 16% са извън пазара на труда. Данните бяха съобщени от еврокомисаря по заетостта, социалните въпроси, умения и трудовата мобилност Мариан Тейсен по време на неформалния съвет на по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси.

Еврокомисарят отчете, че икономиката в цяла Европа отново е в растеж, но според него сега е времето за инвестиции в хората и тяхната квалификация.

„Дневният ред на днешното заседание са включени теми, които са част от дневния ред в социалната сфера на ЕС и част от приоритетите на Българското председателство. По-конкретно дискусиите ще бъдат съсредоточени към осигуряване на равен достъп и възможности за реализация на пазара на труда. Това е първата част от принципите на европейския стълб за социални права“, заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, цитиран от БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евро гей

    1 0 Отговор
    Да бе всичко е
    цветя и рози.
  • 2 анонимен

    0 0 Отговор
    а в Евразия колко процента е безработицата?
  • 3 анонимен

    0 0 Отговор
    В случай, че работодателите и ръководствата им се опитват да прилагат възпитателна мярка чрез тормоз то би било нормално населението да си защити интересите в съда като по този начин данъкоплатците имат право на справедливост.