Last news in Fakti

25 Април, 2018 16:07 5 284 3

Собственикът на T-Market купи полска фирма

  • t-market-
  • магазин-
  • покупка-
  • компания-
  • полша

Литовската компания Maxima Grupe, която у нас е собственик на веригата магазини за хранителни стоки T-Market, придоби 93.7% от полската компания Emperia Holding, която оперира веригата магазини Stokrotka. Цената на сделката е 276 млн. EUR.

„Придобиването на Emperia Holding е много важна стратегическа стъпка, която ще ни позволи значително да засилим позициите си на полския пазар“, казва Далиус Мисиунас, председател и главен изпълнителен директор на Maxima Grupe. Чрез сделката Maxima Grupе става най-големия литовски частен инвеститор в Полша.

Веригата Stokrotka има 436 магазина в Полша и дава работа на 8200 служители в страната. Оборотът й за 2016 г. е 570 млн. EUR.

Това не е първата крупна инвестиция на собственика на T-Market. През 2016 г. той придоби 12 магазина на дискаунтъра на германската група REWE Penny, който излезе от българския пазар в края на 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитров

    9 4 Отговор
    Парите са крадени и незаконно придобити.Парите идват от корумпиран руски чиновник и чрез неговите дечица ..Двама братя акробата ..постоянно живеещи в Прибалтика се перат .Не случайно в Т-маркет са най малки заплатите.

    Коментиран от #2

  • 2 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Димитров":

    Не знам какви са им парите, но едно е сигурно. Във всички хипермаркети в България издават касови бележки и съответно си плащат данъците на държавата, а не като наш бай Ганьо, който все забравя да ти издаде касова, за да укрива данъци.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.