26 Април, 2018 15:10 10 927 30

Румен Гечев: Външният ни дълг е като този на Бангладеш и Конго

  • бангладеш-
  • конго-
  • дълг

От една страна, разбира се, това, че външният дълг е под ограничението от 60% от БВП е добре, коментира депутатът от БСП Румен Гечев.

По думите му обаче, няма от какво да се хвалим с това, че сме в първите три в Европа по нисък дълг - ”добре е да се хвалим, ако сме в първите три в Европа по жизнен стандарт, тъй като сам по себе си делът на дълга в БВП не означава нищо”, допълни Гечев.

Същият дълг в БВП имат Бангладеш и Демократична република Конго.

Много по-нисък дял в БВП имат Екваториална Гвинея, Гватемала, Либерия, Парагвай, Таджикистан и Узбекистан.

Тоест никъде по света макроикономистите не определят жизнения стандарт като дял на дълга в БВП, каза още той пред БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де ама

    35 9 Отговор
    Баце е пожарникар, какво разбира от макроикономика.
  • 2 Дам

    31 5 Отговор
    То най-малкия ни проблем е външния ни дълг май, образованието, инфраструктурата, образованието и културата са ни като Бангладеш и Конго.
  • 3 абее

    16 4 Отговор
    кой му дреме за вътрешния ти дълг бе лемур, кажи нещо за заплатите на хората..
  • 4 Ембаргото

    21 6 Отговор
    Лошото на Гечевците е че знаят ама като дойдат на власт не правят нищо, инак щеше да е министър сега, ама ние знаеме че ако дойде за 4 години няма да направи нищо, та по.добре е не толкова знаещ ама поне малко да върши

    Коментиран от #9, #10

  • 5 jorj

    24 12 Отговор
    Това говедо, трябва да гние в затвора а не, да дава становище!!!!! Няма да се оправим никога, докато червените убийци ни управляват и наставляват!!! ¡! ¡!!! ¡!!!!!!!!!!!!!!!! ¡
  • 6 Хаха

    10 11 Отговор
    Глупаците имат малък дълг!!! Всеки знае, че КРЕДИТИТЕ НЯМА ДА СЕ ВРЪЩАТ!!!! Това е като банковата криза в БГ през 90-те. Идиотите се хвалиха, че нямат дълг, а УМНИТЕ ТРУПАХА ДЪЛГОВЕ. Така умните станаха кредитни милионери, а идиотите продължиха да пасят овце!!!! БГ ако има умни политици ще изтегрят 100-200 милиарда!!!

    Коментиран от #20, #21

  • 7 bibos

    21 11 Отговор
    А ми да каже нещо за мораториум върху натрупан от комунягите външен дълг, за 3000 лв за долар, за пенсийките когато ни управляваше заплата? Безочие!

    Коментиран от #11

  • 8 заев

    8 7 Отговор
    на изброените държави няма луд който да им даде заем
  • 9 МЧиликов

    16 6 Отговор

    До коментар #4 от "Ембаргото":

    МАЙ ЗАБРАВИХМЕ,какъв беше Гечев в правителството на Жан Виденови ,че беше един от виновниците за фалита на 13 банки и долар скочич от 200 до 3000лв.И този престъпник ще дава сега ъкъл...
  • 10 МЧиликов

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "Ембаргото":

    МАЙ ЗАБРАВИХМЕ,какъв беше Гечев в правителството на Жан Виденови ,че беше един от виновниците за фалита на 13 банки и долар скочич от 200 до 3000лв.И този престъпник ще дава сега ъкъл...
  • 11 Ник

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "bibos":

    Мисля, че нямаш никаква идея за какво говориш!
    Нека да ти кажа какво се случи тогава. - Когато дойде на власт една определена личност, който бе неудобен дори и за своите бе сключен договор с МВФ, които за да сменят въпросната фигура като министър председател не си изпълни договора за т.нар. спасителен транш. За това долара скачаше с часове.
    Така дойде Костов на власт, който бе удобния и по заръка на МВФ и една банка базирана в САЩ, където бачкаше Кристалина започна разпродажбата на държавното имущество.
    Транш срещу раздържавяване. - Така правят в момента с Гърците! - Разпродаваш държавни активи и ти изпращаме пари.
    За това дай по- кротко! - Когато нямаш идея за какво става въпрос и по инерция говориш по подобие на пожарникаря, който пък хептен няма идея!
    Не е основание да омаловажаваш истини защото не ти харесва онзи който ги поставя! Факт, е че дългът на страната нарастна 2 пъти от идването на ГЕРБ на власт и това се вижда във всички справки. Това че са свалили 2 млрд от общият дълг не значи нищо ако си го увеличил 2 пъти. Миналата година правителството не направи обещаните разходи предвидени в бюджета за да излязат след една година, че виждате ли колко сме ефективни! Да ама не! Тези разходи ще трябва да бъдат направени и предвид на събираемостта скоро отново ще излезем на дефицит!

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ник

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "ПЕНСИОНЕР":

    За тези думи щеше да получиш заслуженото ако знаех кой си.
    Сега по темата :
    - Румен Гечев не бил в Управителният съвет на БНБ, понеже е депутат по това време. - Да го беше проверил! Правилото е да не се назначават народни представители в управителният съвет за да не повлияе върху монетарната политика по партийна линия. Изисква се малко ум и разбира се познания, които явно нямаш! Нещо повече! Гечев обвини публично управителният съвет на БНБ преди време във връзка с фалита на КТБ че са го проспали! - Само това би трябвало да те накара да се замислиш да ли не противоречи на откровено малоумната ти мисъл. Освен това КТБ бе фалирана от приятелят на Борисов Делян Пеевски, с който имат общи бизнес. За това не разбирам какво се опитваш да ми кажеш.
    Видимо е че имаш нещо против ченгетата, а мълчиш по отношение на Борисов и Цветанов! - На тъпите и най- наглите ченгета! Единият едвам завършва пожарникарското а другият по партийна линия завършва Виф щото е толкова тъп, че не може да влезе в университет по нормалният начин. Вероятно и ти си същият откровен Т-р

    Коментиран от #15

  • 14 onq s konq

    3 7 Отговор
    Борисов ЯСНО И ТОЧНО ГОВОРИ ЗА ЕВРОПА.Гечев обаче...няма друга работа и КОПИРА СЛОВЕСТНИ ХВАТКИ НА РУСОФИЛСКИТЕ ДРАСКАЧИ?!И както традиционно когато се споменат факти "не в полза на Русия" примерно относно слабата й икономика или автомобилостроене,машиностроени и каквото и да е те дружно реагират със "Вие НЕ Я МИСЛЕТЕ Русия,...я да видим пък ние къде сме",така и той..."Да оставим Европа- я да се сравним с Конго!".Тоя типично просташко-хибриден прийом на психоатака цели да "отклони директния удар" обратно в полето на противника ,със което същият се "ОБЕЗХВАЛЯВА"-т.е. отнема му се възможността да се похвали с нещо добре свършено,след което вече следва УКОРНОТО-"Ами ти след като нищо полезно не вършиш,ЗАЩО ОЩЕ НЕ СИ СИ ПОДАЛ ОСТАВКАТА?"И точно там е гвоздеят на програмата,че КОЙ КАКВОТО И ДА ТИ ГОВОРИ ,ДА ЗНАЕШ ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ВЛАСТ!
  • 15 ПЕНСИОНЕР

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ник":

    КАК да наречеш човек . който чете написането и не може да го асимилира ???....УМНИК....ГЛУПАК ...НЕРАЗБРАЛ... НЕДОВИЖДАЩ...ЗАБЛУДЕН... ???Ясно е написано ...а и всички го знаят - РЕКТОРА -ЧЕНГЕ на УНСС беше в УС на БНБ при фалита на КТБ ! При новият гл.прокурор ще има наво разследване и целият УС на БНБ начело със Искров ще бъде обвиняем. Парите ОСТАВЯТ СЛЕДИ ! Наследниците на грабителите на КТБ ще връщат пари и ще треперят .докато ги харчат !

    Коментиран от #17

  • 16 ввв

    1 3 Отговор
    Министър фалит пак се показа до миналата година ревеше, че Бойко трупа дълго, а сега когато дълга пада ни нарежда с някакви африкански страни. Не мога да си обясня как един човек по времето когато той бе на върха на държавното държавата фалира, а народа буквално гладуваше - си позволява да дава акъл, как да се управлява икономиката на нашата държава.... Това е върхова наглост...
  • 17 Ник

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "ПЕНСИОНЕР":

    Управителният съвет на БНБ при фалита на КТБ както следва:

    1.- Иван Искров - управител;
    2.- Калин Христов - подуправител Управление "Емисионно";
    3- Димитър Костов - подуправител, управления "Банково" и "Фискални услуги";
    4.- Цветан Гунев - подуправител, управление "Банков надзор";
    5- Стати Статев; Боряна Пенчева; Лена Русенова (от 13 юни 2014 г.) и Пенка Кратунова (до 12 юни 2014 г.).

    Иначе си късметлия, че не те познавам. - Нямаше да оцелееш със сигурност заради думите си. Внимавай какво и на кого говориш е съветът ми.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 жщг

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    Не се връщат , не се връщат но на гърците сега не им е много гот?
  • 22 Зорлем

    2 2 Отговор
    Румен Гечев, икономическият министър на Жан Виденов, дава акъл по макроикономически въпроси?!

    Да, това определено е хубав виц и пример за супер-мега-ултра ирония.

    Коментиран от #23

  • 23 Иван Костов от СДС

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Зорлем":

    Съмнявам се да знаеш нещо за Жан Виденов с подробности!
    Просто повтаряш като папагал.
  • 24 хитеp

    1 1 Отговор
    Можеше да сме много по-добре ако баща ти те бе изхвърлил с някоя че-кия вместо да се родиш и да окрадеш банките през 96г.!
  • 25 Георг Георгиев

    1 0 Отговор
    Интересно какво разбира от макроикономика марксиста , който провали България Румен Гечев заедно с Жан Виденов.
  • 26 antimediator

    0 0 Отговор
    този няма думата!
    Другарите могат да говорят за революции и разни други простотии , но не и за икономика и финанси.
  • 27 Пантата

    0 0 Отговор
    Да каже Р.Гоцев колко лева беше долара в края на неговото минестерстване
  • 28 Икономист

    1 0 Отговор
    Гечев беше икономически а не ФИНАНСОВ министър!!!!
    Какво стана при Виденов, България зависеше много от едни хора които не пожелаха да ни подкрепят докато не си вземат своето. Успяха, да им е честито.
  • 29 bongobongo

    1 0 Отговор
    не само външният дълг ние като на Бангладеш и Конго но и заплатата
  • 30 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    румбата да обясни че като беше на власт при виденов успя не само дълга да ни го направи като на бангладеш,но и доходите.и сега в тази статия продължава с глупостите.