Last news in Fakti

30 Април, 2018 09:18 3 092 6

КНСБ: 5 пъти е разликата в заплатите в България

  • кнсб-
  • заплата-
  • доходи

В другите страни от ЕС взимат между 2 и 10 пъти по-високи възнаграждения

Над 5 пъти е разликата между средната работна заплата в най-ниско и най-добре платената икономическа дейност у нас. Това показват последните данни на КНСБ за доходите на българите, цитирани от бТВ.

Сравнено с другите европейски държави средната работна заплата изостава номинално между 5 и 10 пъти спрямо старите държави - членки и около 2 пъти спрямо новите държави - членки.

От КНСБ ще изнесат днес данните си за 2017 г. – с колко са се увеличили заплатите в различните сектори на икономиката и кои са най-добре и най-ниско платените професии в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пурко

    13 3 Отговор
    значи между 650 лева и 6500 лева няма разлика , това е изгодно за бсп /алтернативни комунисти/, които ще дойдат на власт , заедно със сергей станишев,корнелия нинова , румен овчаров и др. алтернативни комунисти.и партията ще пребъде.само бсп.
  • 2 Коментар

    18 0 Отговор
    Тия само Изнасят Данни.
    Това Народа го Знае.
    Симулират Дейност.
    Кога ще има Национална Стачка Както е Гърция.За да се Усетят Малко,че Българите са Работещи Бедни.
    Кога ?
  • 3 Кумчо Вълчо

    11 0 Отговор
    кнсб това някакъв нов статистически институт ли е???????????
  • 4 самосиндикалист

    14 1 Отговор
    КНСБ и "Подкрепа" са организациите-пазители на обществения мир. Т.е., те служат като инструмент на властта - работниците да "изпускат от време на време по малко пара", но нищо да не се променя. 29 години демокрация - 29 години робска експлоатация!
  • 5 Woof

    6 0 Отговор
    Някой да обясни на КНшебеците разликата между номинална стойност, реална стойност и стойност при паритет на покупателна способност. В противен случай ще продължават да си плямпат простотии и да заблуждават хората.
  • 6 бг овца

    2 0 Отговор
    Докато има хора да работят за смешни суми , дотогава ще има смешни заплати . Робството , соца и лукановите мутри са фактори , душащи обществената реакция.