Last news in Fakti

14 Май, 2018 16:36 2 591 9

Изненадваща печалба за „Роснефт”

  • роснефт-
  • печалба-
  • нефт
Изненадваща печалба за „Роснефт” - 1
Снимка: Shutterstock

Седем пъти по-висока печалба отчете руската компания „Роснефт” за първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата. За периода януари-март 2018 г. тя възлиза на 1.04 млрд. EUR. По-високите цени на „черното злато” са причина за изненадващия ръст на печалбата, обясняват анализатори.

През 2017 г. руският гигант купи индийcĸaтa paфинepия Еѕѕаr Оіl за сумата от 12.9 млрд. USD. Това превърна руската компания в първата инвестираща в рафиниращия сектор на Азия и най-голямото чуждестранно придобиване в историята на Индия.

Друга крупна инвестиция на „Роснефт” е разработването на пет петролни полета в Кюрдистан. Също така компанията ще подпомогне региона в изграждането на петролна инфраструктура, която ще спомогне за трансфера на петрол през Турция към останалата част от света.

За първите три месеца на текущата година продажбите на компанията отчитат 22% ръст, до 1.72 трлн. руски рубли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рубладжийче

    20 16 Отговор
    Само в България руските фирми начело с Лукойл и Гаозпром години наред работят на загуба. Сигурно защото продават бензина под себестойността му !

    Коментиран от #7

  • 2 Грантаджийче

    27 8 Отговор
    В България руските фирми ИНВЕСТИРАТ и по БЪЛГАРСКИТЕ закони имат право да си приспадат инвестициите от печалбата. А западните посерковци само ИЗНАСЯТ.

    75 МИЛИОНА евро ВСЕКИ МЕСЕЦ отиват в колониалните посерковци!

    Коментиран от #6

  • 3 Робот

    15 4 Отговор
    За глупаците може и да е изненадваща, но не и за Владимир Владимирович. Агент Доня отлично се справя със поставените му задачи. Успя да вдигне цената на на нефта с 10$ за един месец. Така в руския бюджет влизат над 100 000 000$ на ДЕН повече! Агент Доня ще бъде предложен за държавна награда и ще му бъде разрешено да изгони още руски дипломати, а също така и да си простреля в сирийската пустиня.
  • 4 Реалито е такова

    25 4 Отговор
    Печалбата на руските енергийни гиганти идва и от друго-не само цената на нефта...Ако преди санкциите продаваха един барел за 100$ -то те получаваха 3 000 рубли за него-рублите са им нужни защото всички разходи са в нац.им валута-заплати,режийни,производство и т.н..А сега за един барел те получават 4 500 рубли-защото курса на рублата го свалиха изкуствено. Оттук им идва и огромната печалба-защото всички разходи са им в рубли. Затова имат и възможностите да вдигат заплатите и да индексират пенсиите по два пъти в годината. Вдигнаха и други социални плащания-майчин капитал,северни надбавки,губернаторски надбавки и т.н..Тази система на сваляне курса на нац.валута я има много отдавна-така Япония държи йената ниска за да е
    конкурентно способна,така направи навремето Сингапур и излезе водеща в Азия,така прави и в момента Ю.Корея..че дори и Китай. Приказките за "падналата рубла" и "скорошният фалит" са за лузерите и спамаджиите-и най-вече за наивниците...
  • 5 Да го кажем направо.

    19 4 Отговор
    Изненадващо е за тъпите соросоиди и американските джендър лизачи--а русгаците бачкат и си гонят интересите..
  • 6 Рубладжийче

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "Грантаджийче":

    Инвестират в българофобите от продажната пета колона.
  • 7 Kcaniba

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Рубладжийче":

    лукойла тйк не еруски, чадо!!
    На ротшилд е, ако това ти говори нещо, а ма надали!!!
  • 8 Бай хой

    11 0 Отговор
    Сороспии кво стана ве. Нали Русия щеше да фалира за два три месеца санкции. Па щяха да умрат от глад без "житницата" украйна. Пък то не било съвсем така. Вси те ви опорни точки рухват и ви остават единствено мухлясалите нпо лозунги.
    Па на който не му е изгодно да пазари от шел от омв и други евтини доставчици.
  • 9 УШАНКИТЕ ДНЕСКА ОТКРИЛИ НОВ МОСТ

    6 2 Отговор
    НА КРИМСКИЯ ПОЛУОСТРОВ 17 КМ НАЙ ДЪЛГИЯ В ЕВРОПА ОСЕМ ПЛАТНА ПЛЮС ЖП ЛИНИЯ НА ЦЕНА 6.5 МЛН ЗЕЛЕНО НА КИЛОМЕТЪР. ТУКА НАШТЕ ЦЪРВУЛИ В КЪРА АСФАЛТИРАТ ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ НА КМ. ?;;????