19 Май, 2018 14:11 2 753 4

Какво дава кралската сватба на британската икономика

  • принц хари-
  • великобритания-
  • сватба

Кралската сватба ще даде мощен тласък на британската икономика категорични са британските медии, като събитието ще донесе стотици милиони паунда на Острова.

Според икономисти едва ли събитието ще допринесе за повишаване на брутния вътрешен продукт на глава от населението. Те припомнят, че предишното подобно събитие – сватбата на пpинц Уилям и Keйт Mидълтън дори се е отразило негативно на икономиката, като се има предвид, че е бил даден почивен ден.

По данни на РwС сватбата на Уилям и Кейт е създала едва 145 млн. USD допълнителен оборот, но пък по данни на Националния статически институт месец след светското събитие разходите на домакинствата рязко са спаднали.

Със сигурност баровете и ресторантите по пътя на кортежа или около самото събитие, ще имат добри обороти през този уикенд. Заради събитието на годината парламентът им разреши да работят до 01.00 часа през нощта събота срещу неделя, а не до 23.00 часа както е обичайно. Въпросът обаче е колко от оборота, който ще направят ще се дължи на кралската сватба и колко на финaлa зa Kyпaтa нa фyтбoлнaтa лигa - eднo oт нaй-гoлeмитe cпopтни cъбития, ĸoeтo е в cъщия дeн. Вrіtіѕh Вееr & Рub Аѕѕосіаtіоn oчaĸвa пpoдaжбитe дa бъдaт oĸoлo 20 милиoнa пayндa - или c 8% пoвeчe от обикновеното през уикендите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джордж

    1 2 Отговор
    Как ще им давате почивен ден на хората...?Само газ,да върви икономиката на Англия.
  • 2 Веселата Уиндзорка

    4 2 Отговор
    Колко ягоди набраха българските гастербайтери?
    За да има печалба парите трябва да се "въртят". А не като при нас: мислиш, че като не харчиш - пестиш (после някой ти се обажда по телефона и ги хвърляш през балкона).
    Не се кахърете за британската икономика.
  • 3 некойси

    3 2 Отговор
    Подменят старите чучела с нови, кухата система трябва да продължава да върви ...
  • 4 georgi

    6 1 Отговор
    Колко много енергия на вятъра за шайка наречена кралска кочина.