21 Май, 2018 09:21 3 247 11

Руски милиардер плати 1 млрд. USD дълг

  • милиардер-
  • дълг-
  • банка-
  • векселберг
Руски милиардер плати 1 млрд. USD дълг - 1
Снимка: Shutterstock

Собственикът на компанията „Ренова” – Виктор Векселберг, изплати заем в размер на 1 млрд. USD на няколко западни банки, включително JPMorgan, Credit Suisse и UBS. Векселберг е включен в най-новия списък на САЩ със санкции срещу руски бизнесмени и компании.

„Проблемът с изплащането на кредитите най-накрая е решен. Банките си получиха парите”, заяви представител на една от тях, като добавя, че част от детайлите продължават, както и досега, да са подложени на дискусия.

В началото на април тази година САЩ допълниха санкционния списък срещу Русия с още няколко руски предприемачи и техните компании. Сред тях е Олег Дерипаска и подопечните му „Базови елементи”, „Руские машини”, „Русал” и още няколко и Виктор Векселберг с неговия холдинг „Ренова”, както и Игор Ротенберг с холдинга NPV Engineering.

Попадането на тези лица и техните компании в рестриктивния списък автоматично забранява на американски бизнесмени и техните компании да осъществяват дейност с въпросните руски лица. Изключение са структурите на Дерипаска. Разрешени са сделки с „Русал” до 23 октомври, а до 6 юни е удължен срокът, в който американските инвеститори трябва да разтрогнат договорите си с другите компании, включени в последната актуализация на забранителния списък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    61 3 Отговор
    Векселберг, Ротенберг, кви убави руски фамилии от хазарски произход!

    Коментиран от #2

  • 2 goni

    48 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Не знам за хазарите!:) Ама, евреите ще се обидят!:)
  • 3 Граф Монте Христо

    42 8 Отговор
    На практика най-големите потърпевши са американските и европейските компании, които търпят милиони и милиарди загуби особено при разтрогването на договорите им със санкционираните фирми. Нали се досещате че който разтрогва договора той плаща. Май наистина Тръмп разрушава екстремно Запада.

    Коментиран от #4, #6, #10

  • 4 goni

    24 10 Отговор

    До коментар #3 от "Граф Монте Христо":

    А! Не! Просто се отблагодарява на тия, които го докараха на власт! Не мисля че си толкова наивен да мислиш че са руснаците!:) Едно еврейско лоби, удря друго еврейско!:) И това не е никаква конспирация!:) Хората изобщо не се крият!

    Коментиран от #5

  • 5 Граф Монте Христо

    26 2 Отговор

    До коментар #4 от "goni":

    ''Публикувано във факти.бг: Едно еврейско лоби, удря друго еврейско!:)'''На тях идеологията им е да превземат напълно финансово и икономически света, а не да се удрят, човече...:):) Тръмп разрушава тотално Запада и не случайно от ЕС му се опълчиха вече и не разрушиха договорите си с Иран.
  • 6 onq s konq

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "Граф Монте Христо":

    Чул си че в договорите има клауза за ВКЛЮЧЕНИ НЕУСТОЙКИ,но в случая договорите НЕ СЕ РАЗВАЛЯТ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ТЪРГОВСКИ ПАРТНЬОРИ,А СЕ ПРЕКРАТЯВАТ ОТ ДЪРЖАВАТА САЩ ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ.Така че просто забрави за "неустойки" спрямо амер. фирми.

    Коментиран от #7

  • 7 goni

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Кон ти сериозно ли?! Голям си майтапчия!:) Значи смяташ че можеш да развалиш договори за милиарди и да не си платиш!:) Не само ще си платиш, но и ще надплатиш!:) Пробвай се по друг начин!:)
  • 8 osmiatorg

    11 8 Отговор
    Евреина окрал КОЛХОЗНИТЕ ГОВЕДА, прехвърля паричките законно! в Америка.

    Коментиран от #9

  • 9 Д'мин

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "osmiatorg":

    Евреин или не, те му налагат санкции, той си изплаща дълга! Направи си сметка кой пикае газ!
  • 10 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Граф Монте Христо":

    Няма такива филми! Пресметнати са срокове в които да може да се довършат поетите поръчки и е дадено време да се намерят нови доставчици,па макар и на малко по-високи цени! Ако някой успее,може и на по-ниски! Всеки един договор може да се разтрогне,като се даде предизвестие или се плати неустойка! В случая се касае само за предизвестие! Едва ли някой се е задължил да купува до гроб от Русия! Всичко е на международните пазари и борси!!!Само Лукоил и АЕЦ "Козлудуй" нямат алтернатива,защото така са проектирани!!!
  • 11 Стефан

    1 0 Отговор
    Американците от къде ще си купуват силиций и титан?