23 Май, 2018 01:29 3 110 6

Кораби, енергетика и туризъм вадят Гърция от блатото

  • гърция-
  • икономика-
  • туризъм

Гърция залага на туризма, енергетиката и корабостроенето за развитието на икономиката си след излизането на Атина от последната икономическа програма през август.

Това разкриват гръцките медии.

Определянето на ключовите отрасли е заложено в разработената от премиера Алексис Ципрас стратегия.

Други отрасли са земеделието, хранителната промишленост, транспорта, фармацевтичната индустрия, иновативните технологии и секторът на услугите.

Ключов компонент от стратегията за възстановяване е привличането обратно на образованите гърци, напуснали страната след възникването на кризата през 2010 г., която принуди Атина да приеме три спасителни програми при строги условия.

Средствата за растеж ще бъдат осигурени от Гръцката банка за развитие, Европейската инвестиционна банка и Европейския съюз, разкриват от правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЛАТОТО

    10 4 Отговор
    ТИНТИРИ МИНТИРИ
  • 2 Болшевик

    12 7 Отговор
    Много лоши хора са гърците! Мързеливи,нагли,алчни,като евреите и със самочувствие на византийци.
    Ако в България не бяха на власт комунисти толкова години и не крадяха,като за последно щяхме да бъдем поне три пъти по добре от тях.
  • 3 antimediator

    7 2 Отговор
    Автора да не повтаря като папагал , да обясни как точно чрез енергетиката Гърция ще излезе от блатото !
    Пиша бавно оти чете трудно !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 mediator37

    3 1 Отговор
    А той и със земеделието не може да обясни как ще излезе от кризата. Имат три-четири землища в Западна Тракия, която са ни откраднали, на юг всичко е камъни.

    Коментиран от #6

  • 6 Да да

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Не знам дали са камъни,но знам колко краставици,домати,портокали,мандарини,ягоди,дини и лимони съм докарал на борсите! А на какви цени са на едро,не искаш да знаеш! Гърция е в правилната посока и взеха да преодоляват кризата! Завършиха много магистрали и фабрики! Нормализира се и банковия сектор! Безработица спада! Скоро ще имат поводи за усмивки и отдих!
Новини по държави: