22 Май, 2018 17:27 3 401 1

5G интернет най-рано през 2020 г.

  • 5g-
  • интернет-
  • а1-
  • мобилен оператор-
  • българия
5G интернет най-рано през 2020 г. - 1

Бързото развитие на технологиите налага наличието все повече наличието на все по-бърз и стабилен интернет. Все още обаче е трудно да се определи кога точно българският потребител ще има достъп до 5G интернет. Три са условията, които трябва да са налице, за да се появи горе в дясно на мобилните устройства 5G. Първото е в световен мащаб да бъдат установени стандартите на 5G. Второто е самите потребители да имат 5G устройства. Към момента устройствата не са от най-малките. Третото, което касае най-вече България, е Комисията за регулиране на съобщенията заедно с правителството трябва да намери начин да освободи спектъра, защото без мобилните оператори да имат достъп до 700 и 800 MHz 5G ще остане мечта за България. „Ние активно работим с Комисията за регулиране на съобщенията по този въпрос. За съжаление, няма яснота за момента, тъй като по-голямата част от честитите са заети от военните, които по една или друга причина все още не успяват да ги освободят”, каза Александър Димитров, директор на Мтел, а от днес вече А1. „Ако трябва да кажа някаква дата за навлизане на 5G в Българи, то трябва да е някъде от порядъка на 2020 г.”, прогнозира Димитров.

5G интернет най-рано през 2020 г.

Освен новото име и лого, А1 представи и редица промени, които ще улеснят потребителите. Една от тях е собствена марка апарат. Ще се предлагат три вида GSM телефони. Друга промяна, която засяга потребителите е, че при липса на някоя от услугите, компанията се ангажира да я възстанови до 6 часа след нейното възникване, а не както е обичайния срок от 24 часа. В случай, че имате проблем и при желание искате да се свържете по телефона с оператор, ако това не стане в рамките до 60 секунди от позвъняването ви, компанията ще ви компенсира. Множество са начините за това, обясниха от А1, като например безплатни мегабайти интернет, талон за покупка на артикул от магазин на компанията, безплатно ползване на платените пакети телевизия събота и неделя за определен период от време и други.

В най-скоро време ще бъдат обявени и новите абонаментни планове. Те ще носят името A1 ONE Unlimited, A1 ONE и А1 класик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 0 Отговор
    Уж статията беше за 5G, а изведнъж се превърна в реклама на МТЕL или А1