24 Май, 2018 09:33 2 559 13

Жените работят повече, но получават по-малко

  • работа-
  • пари-
  • пол
Жените работят повече, но получават по-малко - 1
Снимка: Shutterstock

Традиционно в повечето култури мъжът е този, който прекарва повече време на работа. Анализаторите от Statista.com обаче правят разлика между “да си на работа” и „да работи”. Подготовката за работа обикновено не носи финансови приходи. Тук анализаторите имат предвид подготовката за работа като пране на дрехи, приготвяне храна за работното място, отиване до него и грижа за другия, например за деца или възрастни хора.

Статистиката показва, че именно жените са тези, на които се падат тези образно казано „неплатени часове”. Независимо дали става дума за платена или неплатена работа, то повече работни часове в почти всички региони на планетата, се падат на жените. Изключение е Източна Азия и Тихия океан, където се наблюдава равенство между половете в това отношение.

Жените работят повече, но получават по-малко


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барабата

    34 1 Отговор
    Еми то за интриги на 6 ч.работен ден и мн.им се плаща
  • 2 зомби килър

    36 2 Отговор
    Айде пак феминистка пропаганда и нагласена статистика,обаче като ви се счупи климатика,компютъра,пералнята кой идва да ги оправи,жп линиите и магистралите кой ги строй.Жалко само че факти стават съочастници в антимъжката пропаганда,поне да ви бяха платили.
  • 3 goni

    11 12 Отговор
    Бих искал да добавя че жените масово работят нощна смяна и понякога не само че ни им се плаща добре, ами изобщо не им се плаща!:) Тая порочна практика трябва да се прекрати!:) Европейската комисия да установи твърди тарифи за техният нощен труд, като евентуално се дават бонуси, за нощни смени през почивните дни!:)
  • 4 632

    36 1 Отговор
    Трябва да има повече жени в строителството: бетон, плочки, гипсокартон, мазилки, кофражи и т.н.
  • 5 Гоуст

    29 0 Отговор
    Единствено в раждането са по-добри...ама с тая политика скоро и това ще се промени... :)
  • 6 Morgoth

    32 1 Отговор
    Големи са напъните за "равенство" от страна на феминистките организации. Равно количество домакинска работа при условие, че мъжа освен това носи и повечето пари в къщи. Равно заплащане при условие, че мъжа е отделил много повече време за кариерата си. И прочее равенства. Само по темата равни права върху децата след развод има оглушително мълчание.
  • 7 Анонимен

    21 1 Отговор
    Като им се счупи колата почват да се въртят покрай нея всякаш е нещо паднало от космоса.
  • 8 Някой си

    8 7 Отговор
    За българки не става и въпрос! Мързелът им е тяхноти АЗ !
  • 9 Гадната Англия

    9 0 Отговор
    И това ли довя англосаксонската цивилизация до българските брегове? Поне снимката да бяхте сменили - а той мъжа чист англосаксонец от 21 век.
    Тук в Гадната Англия жените доста напреднаха във войната за равно заплащане, обаче! Метрото на Лондон в шест часа сутринта е пълно с мъже. В девет часа същата сутрин жените вече се появяват. Събота парти тайм май повечето са жени.
    Ама като зяпнат едни уста, как да не им угодиш на хатъра?
  • 10 smeh

    6 0 Отговор
    Мъжът построи света и създаде благата, но на жената и това не й стигаше, затова отказа да му ражда децата.
  • 11 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Аман от анализатори и техните заключения !! Че и шарени диаграми има - да ти е кеф да ги гледаш.......Малко безвкусни на цвят......
    Природата си знае работата.
    Мъжът върши тежката работа, защото е физически по-здрав и по-силен.Неговата работа по принцип е по-еднородна и по целенасочена. И може би и за това живее и по -нередовен живот ,и живее по -малко.
    Жената може да върши по-разнородни дейности, но те при всички случаи изискват по-малко физически сили. Но и живее по-редовен живот, отглеждайки децата си. В крайна сметка жената живее по-дълго !
    И всичко е строго индивидуално..........
  • 12 Марони

    0 0 Отговор
    Зависи какво работят!
  • 13 Грую

    1 0 Отговор
    Не е важно колко работиш, а колко работа вършиш! Абе като са толкова отворени тези феминстки защо не поискат да се премахнат и разделението по полове в спорта? Това вече ще е пълно равенство за което пък ние мъжете трябва да настояваме!